Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі водні поліцейські викрили браконьєрів, які завдали екосистемі держави шкоди на понад 380 000 гривень
Опубліковано 11 лютого 2023 року о 14:24

Вилучено більше 240 рибин різних видів та заборонені знаряддя лову. За грубе порушення правил рибальства відносно порушників складені адміністративні протоколи. За фактами незаконного заняття рибним промислом відкриті кримінальні провадження. 

З метою попередження незаконного вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах водні поліцейські спільно з державними інспекторами Запорізького рибоохоронного патруля провели відпрацювання берегової смуги річки Дніпро.

В результаті рибоохоронного рейду в акваторії Каховського водосховища поблизу Арочного моста правоохоронці викрили три факти порушення Правил рибальства.

Для документування правопорушення на місце події прибула слідчо-оперативна група Запорізького районного управління поліції.

Встановлено, що 39-річний мешканець Дніпровського району за допомогою забороненого знаряддя лову типу «драч» методом багріння з берега виловив 111 пліток, 6 карасів та 7 густери, чим завдав рибному господарству України матеріальну шкоду понад 194 000 гривень.

Аналогічний протизаконний спосіб лову обрав і 40-річний місцевий мешканець. Він встиг виловити 102 рибини різних видів, а саме - 98 пліток, 2 карася, 2 густери. Його діями екосистемі завдано збитків понад майже на 160 000 гривень.

За незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, обом чоловікам інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання - до трьох років обмеження волі.

Незаконний улов виявили правоохоронці і в 38-річного чоловіка, який із застосуванням забороненого знаряддя лову «драч» виловив 10 пліток, 4 карася та 3 густери. Екосистемі завдано збитків понад 26 600 гривень.

Працівники поліції спільно із інспекторами рибоохоронного патруля вилучили заборонені знаряддя лову та незаконний улов.

Відносно всіх рибалок складені адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) КУпАП.

Поліція закликає громадян дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви стали свідком незаконного вилову чи збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову, повідомляйте про це на спецлінію 102.


Нагадаємо: Минулого тижня поліцейські на воді задокументували понад 20 порушень у сфері рибальства

 Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux