Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі тривають профілактичні заходи поліції щодо недопущення кримінальних та адміністративних правопорушень іноземцями
Опубліковано 16 листопада 2021 року о 11:15

Після звільнення з пенітенціарної установи, до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства поміщено громадянина Азербайджану. Крім цього, за продаж контрафактних тютюнових виробів до адміністративної відповідальності притягнуто громадянина Туреччини.

41-річний іноземний громадянин притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж та упродовж останніх чотирьох років відбував за це покарання на території Запорізької області в державній установі «Біленківська виправна колонія (№99)». Днями засуджений звільнився з пенітенціарної установи та не мав жодних підстав для подальшого перебування в Україні.

З метою недопущення вчинення подальших кримінальних правопорушень, оперативники управління міграційної поліції ГУНП у межах своїх повноважень звернулися до УДМС України в області з поданням про притягнення його до адміністративної відповідальності та примусове видворення з країни.

15 листопада поліцейські доставили кримінального іноземця до територіального підрозділу міграційної служби для необхідних процесуальних дій. Відносно нього було складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Того ж дня на виконання рішення Ленінського районного суду Запоріжжя іноземного громадянина супроводжено та поміщено до Миколаївського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.

Управлінням міграційної поліції здійснюється постійний контроль щодо дотримання іноземними громадянами законодавства України.  

Так, 13 листопада поліцейські УМП ГУНП в Запорізькій області спільно з співробітниками сектору превенції відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції під час профілактичних заходів у Вознесенівському районі Запоріжжя виявили та задокументували порушення щодо реалізації контрафактних підакцизних товарів.  Правопорушником виявився громадянин Туреччини. Будучи фізичною особою-підприємцем, у барі по проспекту Соборному, чоловік здійснював роздрібну торгівлю тютюновими виробами з  марками акцизного збору Російської Федерації.

Відносно іноземця складено адміністративний протокол за ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

Заходи щодо недопущення порушення міграційного законодавства іноземцями  тривають. 

Нагадаємо: На Запоріжжі поліцейські вилучили з незаконного обігу підакцизні товари на суму майже 500 тисяч гривень.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux