Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі співробітники поліції викрили членів ОЗГ у заволодінні коштами фінансової установи в розмірі 600 тисяч гривень
Опубліковано 22 серпня 2022 року о 17:30

До складу злочинної групи входив начальник одного з відділень компанії  з надання фінансових послуги та двоє його підлеглих. Наразі всім членам ОЗГ  повідомлено про підозру у ряді кримінальних правопорушень. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Злочинну схему привласнення майна викрили слідчі обласної поліції за оперативного супроводження працівників  відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

В ході досудового розслідування встановлено, що впродовж трьох місяців 2021 року начальник пункту надання фінансових послуг, касир  відділення та  ще один працівник незаконно заволоділи грошовими коштами товариства. Зловмисники використовували службові електронні ключі до входу в систему. Далі шляхом несанкціонованої зміни інформації, що оброблюється в автоматизованій системі, вчиняли привласнення чужого майна, яке потім легалізували шляхом здійснення фінансових операцій.

У такій спосіб усього за три місяці порушники привласнили більше 600 тисяч гривень.

19 серпня слідчі обласної поліції, за погодженням з Вознесенівською окружною прокуратурою  міста Запоріжжя, повідомили про підозру фігурантам провадження у скоєнні ряду кримінальних правопорушень, скоєних у складі організованої злочинної групи: за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1, 3 ст.28, ч.1 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та  ч.3 ст.209 Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські менш ніж за годину розкрили вуличне пограбування переселенки з Гуляйполя.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux