Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі слідчі повідомили про підозру псевдомінеру
Опубліковано 16 листопада 2021 року о 16:21

Автором неправдивого повідомлення про замінування виявився раніше судимий за аналогічні злочини 41-річний житель Запоріжжя. Чоловік тільки у жовтні звільнився з місць позбавлення волі. Цього разу, перебуваючи у стані сп’яніння, зловмисник «замінував» власну квартиру. Правопорушник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. За скоєне йому загрожує до  восьми років позбавлення волі. 

Вчора, 15 листопада, приблизно о 17:35 на лінію «102» надійшло повідомлення про замінування квартири по вулиці Софіївській у Запоріжжі.

Для відвернення можливої загрози вибуху було залучено особовий склад відділення поліції №1 Запорізького районного управління поліції, Управління вибухотехнічної та кінологічної служби,  Управління патрульної поліції.   

За результатами вжитих заходів реагування інформація про мінування не підтвердилась.

Виїздом на місце події правоохоронці встановили автора неправдивого повідомлення. Ним виявився 41-річний господар «замінованої» квартири. Чоловік вже провів за гратами 4 роки за аналогічні злочини. А а у жовтні цього року він тільки звільнився з місць позбавлення волі. На момент здійснення хибного виклику правопорушник перебував у стані алкогольного сп’яніння.

В ході огляду його квартири та прилеглої території, вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів не виявлено. Мобільний телефон та сім карту правопорушника вилучено в якості речових доказів.  

Псевдомінера затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Сьогодні, 16 листопада слідчим, за погодженням з Вознесенівською окружною прокуратурою, фігуранту повідомлено про підозру  у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують громадянам, що за так званий «телефонний тероризм» правопорушникам загрожує чимале покарання – позбавлення волі до шести років, а за повторні дії – до восьми років за гратами.

Нагадаємо: У Запоріжжі дільничні офіцери поліції склали протоколи відносно хазяїв собак за фактом жорстокого поводження з тваринами.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux