Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі працівники поліції долучились до загальнонаціональної толоки «Створюємо ліси разом»
Опубліковано 30 жовтня 2021 року о 16:00

На території Крутоярівського лісництва у селі Разумівка поліцейські Головного управління Національної поліції області разом з представниками Запорізької обласної державної адміністрації, співробітниками  ГУ ДСНС України в Запорізькій області, спеціалізованої екологічної прокуратури та представниками об’єднаних територіальних громад висадили понад три тисячі дерев.

30 жовтня об 11-й годині одночасно по всій Україні відбулась загальноукраїнська акція «Створюємо ліси разом». В  рамках програми Президента України «Зелена країна» за три роки буде висаджено один мільярд дерев. А за десять років площа лісових насаджень країни буде збільшена на один мільйон гектарів.

Висадження дерев відбуваються у співпраці з акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту Greening of the Planet.

Сьогодні, у Запоріжжі відповідна акція відбулась у селі Розумівка на території Крутоярівське лісництво ДП «Запорізьке лісомисливське господарство».

До загальнонаціональної толоки, присвяченій масштабній висадці дерев в Україні, приєднались  співробітники Головного управління Національної поліції, Запорізької обласної адміністрації, ГУ ДСНС України області, спеціалізованої екологічної прокуратури та представники об’єднаних територіальних громад.

Всіх учасників акції привітав начальник Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Селюк.

Він повідомив присутнім, що в Запорізькій області показник лісистості досить малий, він складає всього 3,9 відсотків від загальної площі. Оптимальна площа лісів для нашої області, це 5 відсотків.

«Ліси в нашій області виконують екологічну, соціальну, природоохоронну функції. Тому ми намагаємось висаджувати дерева, щоб в майбутньому мати кращий екологічний стан на території  нашій області.  В рамках програми Президента,  цієї осені планується створення тисячі гектарів лісів, а саме – п’яти – шести мільйонів дерев. Сьогодні планується посадити 3 тисячі сіянців сосни кримської», - зазначив Володимир Селюк.  Після чого запросив всіх до підготовленої плантації для висадки дерев.

Співробітники Крутоярівського лісництва провели для учасників акції інструктаж, під час якого продемонстрували як саме потрібно виконувати посадку сіянців.

 Під час заходу до дня свята «Захисників та захисниць України» представники лісництва разом з керівниками запрошених силових відомств та громадськими активістами висадили алею з 50-ти беріз.

Сoцiaльнo-кopиcна cпpaва, ідеально проведений вільний час - так вважають наші поліцейські та мешканці області, які приєдналися до озеленення рідного міста.  

Пліч-о-пліч учасники акції висадили більше 3000 молодих дерев, які через декілька років перетворяться на справжній ліс.

Як зазначив т.в.о. заступника начальника ГУНП в Запорізькій області Вадим Малига, такі акції необхідні, адже питання відтворення лісів важливе для всієї країни. «Кожен із учасників сьогоднішньої толоки розуміє значущість цього заходу для покращення  екологічної безпеки нашого регіону. Правоохоронці й надалі будуть долучатись  до подібних акцій.

Цього дня, завдячуючи учасникам проєкту «Створюємо ліси разом», наш край стане більш квітучим і зеленим. А кожне посаджене дерево – це спільний вклад у наше здорове майбутне!»


Нагадаємо: У Запоріжжі співробітники поліції викрили нарколабораторію.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux