Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція затримала двох грабіжників, які вчинили напад на жінку похилого віку
Опубліковано 06 жовтня 2023 року о 14:33

85-річна потерпіла стала жертвою зухвалих зловмисників двічі, але за допомогою звернулась лише після другого пограбування. Правоохоронці встановили, що один із зловмисників у масці проникав до її оселі через кватирку. Його спільник у цей час чатував біля вхідних дверей. Фігуранти лякали пенсіонерку та, погрожуючи насильством, заволодівали її майном. Вже за декілька годин, після повідомлення про злочин, оперативники встановили фігурантів та їх місцезнаходження. 

4 жовтня близько 20:45 до Запорізького районного відділу поліції зателефонувала 63-річна запоріжанка, яка повідомила про пограбування сусідки.

На місце події негайно прибули працівники слідчо-оперативної групи територіального підрозділу поліції.

Правоохоронці встановили, що невідомий чоловік через кватирку у вікні першого поверху заліз до квартири пенсіонерки. Зловмисник в масці на обличчі налякав 85-річну жінку та, вдаривши її в обличчя, заволодів її мобільним телефоном, банківською карткою та грошима в сумі 2400 гривень. Після цього фігурант вийшов із оселі через вхідні двері, де його очікував спільник. Крім цього, потерпіла розповіла, що декілька днів тому з нею відбулася аналогічна ситуація. Тоді зловмисники відкрито викрали у неї 8,5 тисяч гривень та інший мобільний телефон. За допомогою потерпіла звернулась лише після другого пограбування. 

Працівники карного розшуку швидко провели низку оперативно-розшукових заходів та встановили грабіжників. Ними виявились 49-річний запоріжанин та 38-річний мешканець сусідньої області. Обидва чоловіки раніше вже мали проблеми із законом за вчинення майнових злочинів. Їх затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час проведення першочергових слідчих дій у фігурантів вилучили речові докази: гаджети потерпілої, її банківські картки, документи та частину викрадених грошей.

Зловмисникам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. За грабіж в умовах воєнного стану правопорушникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури.

Попри активні бойові дії на території області, поліція продовжує протидіяти злочинності та забезпечувати безпеку громадян. Якщо ви стали жертвою злочину, не гайте часу та негайно телефонуйте за номером 102 або звертайтесь до найближчого територіального підрозділу поліції.

Нагадаємо: У Запоріжжі затримали чоловіка, який викрав автомобіль та вчинив напад на поліцейських

Відділ комунікації поліції Запорізької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux