Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейських навчали надавати першу долікарську допомогу
Опубліковано 26 листопада 2021 року о 16:58

26 листопада у  Запорізькому районному управлінні поліції пройшов тренінг з надання домедичної допомоги за стандартом підготовки поліцейських від інструктора товариства Червоного Хреста України. Слухачами були  поліцейські конвойної роти та ізоляторів тимчасового тримання обласного главку.

Інструктор роти тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції, який є також інструктором з надання домедичної допомоги товариства Червоного Хреста України Владислав Семивол провів заняття з надання першої долікарської допомоги постраждалим з наступних питань: критичні кровотечі, невідкладні стани,  відновлення прохідності дихальних шляхів, серцево-легенева реанімація.

Владислав Семивол розповів про правила надання першої медичної допомоги і про відповідальність тих, хто її не надав. Інструктор показав на манекені як робити серцево-легеневу реанімацію і акцентував як це важливо — надати правильну допомогу постраждалому до приїзду медиків.  

Владислав продемонстрував присутнім прийоми надання допомоги для відновлення прохідності дихальних шляхів.

Під час навчання поліцейські на практиці відпрацювали складні перев’язки, накладання джгутів і шин, проведення штучного дихання та непрямого масажу серця.

Наприкінці  інструктор зазначив: «Практичні навчання допомагають відпрацювати автоматичні дії та виробити звичку. Вона завжди сильніша за відчуття страху або нервування. Подібні навчання допоможуть всім поліцейським у щоденній службі. Адже навички якісного надання домедичної допомоги рятують життя».

Усі слухачі успішно склали теоретичний і практичний іспити. За результатами поліцейські отримають відповідні сертифікати.

Захід відбувся за спільної ініціативи старшого інспектора з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини НПУ Людмили Хоменко та  начальника  відділу  організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП  в Запорізький області Сергія Аксьонова.

Нагадаємо: У Запоріжжі стартувала інформаційна компанія «Річ у тім 2.0»: поліцейські закликають не замовчувати домашнє насильство.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux