Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські викрили порушників міграційного законодавства
Опубліковано 18 жовтня 2021 року о 14:02

Під час рейду в Олександрівському районі правоохоронці виявили трьох  іноземних громадян, які перебували на території України без відповідних підстав та документів. Правопорушники притягнуті до адміністративної відповідальності. Профілактичні заходи тривають.

15 жовтня працівники Управління міграційної поліції ГУНП в Запорізькій області, спільно з працівниками Управління Державної міграційної служби в рамках проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за законодавством у міграційній сфері,  на території Олександрівського району міста Запоріжжя  виявили трьох іноземців-правопорушників.

Так, під час перевірки документів щодо наявності правових підстав перебування іноземців на території України, правоохоронці встановили громадянина Узбекистану, у якого були відсутні документи на право проживання на території нашої країни. Термін відповідної посвідки у чоловіка закінчився, а оформити нову у передбаченому законом порядку він не потурбувався.

Наразі, 37-річного чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено грошове стягнення у сумі 1700 гривень. Крім того, прийнято рішення про його примусове повернення до країни походження. 

Того ж дня, під час спільних заходів на території одного з продовольчих ринків міста працівники поліції встановили громадянина Узбекистану, 1985 року народження, який не маючи правових підстав, порушував міграційне законодавство та здійснював реалізацію продуктів харчування. У відношенні вищевказаного громадянина були складені адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян. 

Притягнуто до адміністративної відповідальності і 36-річного громадянина Азербайджану,  який втратив посвідку на постійне проживання на території України та не поновив документи у встановлений законом строк.

Заходи щодо недопущення порушення міграційного законодавства іноземцями  тривають. 

Правоохоронці звертаються до жителів і гостей Запоріжжя: будьте уважними та беззаперечно дотримуйтесь чинного законодавства!

Іноземці, перебуваючи на території нашої держави, мають пам’ятати, що порушення будь-якої норми закону буде мати відповідне реагування з боку правоохоронних органів та влади. Порушення міграційного законодавства може мати наслідками видворення іноземця за межі держави та заборону в’їзду на кілька років. А в разі скоєння злочину він буде притягнутий до відповідальності згідно відповідної статті Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо: У Запоріжжі  співробітники міграційної поліції провели заходи з видворення  «кримінального» іноземця із Азербайджану.

Відділ комунікації поліції Запорізької області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux