Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські викрили порушника міграційного законодавства
Опубліковано 23 лютого 2022 року о 15:01

Понад 13 років громадянин Вірменії проживав на території України без відповідних дозвільних документів та ухилявся від виїзду за межі нашої країни. Відносно порушника прийнято рішення про примусове повернення до країни походження. Іноземця та осіб, які надавали йому житло у період порушення строків перебування в Україні, притягнуто до адміністративної відповідальності.

22 лютого поліцейські Управління міграційної поліції ГУНП в Запорізькій області спільно з працівниками Служби безпеки України та головного оперативно-розшукового відділу 8 прикордонного загону, під час проведення оперативних заходів, пов’язаних з забезпеченням публічної безпеки і порядку, на території Шевченківського району міста Запоріжжя виявили іноземця-порушника, у якого були відсутні документи на право проживання на території нашої країни.

Встановлено, що 48-річний громадянин Республіки Вірменія прибув до України у 2008 році. Після закінчення дозволеного терміну перебування, з липня 2008 року по теперішній час незаконно перебував на території України та ухилявся від виїзду за її межі.

Іноземця доставлено до територіального підрозділу міграційної служби для необхідних процесуальних дій. Відносно нього складений адміністративний протокол за ч. 1 ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено грошове стягнення в сумі 2720 гривень.

Того ж дня за обґрунтованим зверненням поліцейських Управління міграційної поліції Шевченківським відділом у місті Запоріжжі УДМС України в Запорізькій області прийнято рішення про примусове повернення громадянина Вірменії до країни походження. Іноземця попереджено про необхідність покинути територію України до 10 березня. 

migrant

Крім того, до адміністративної відповідальності притягнуто двох осіб, мешканців Шевченківського району, які в період з 2008 року по теперішній час завідомо надавали житло вказаному іноземцю у період його незаконного перебування на території України.

Відносно них складені адміністративні протоколи за ст. 205 (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) КУпАП. Санкція за статтею передбачає накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Заходи, направлені на виявлення та припинення адміністративних і кримінальних правопорушень, пов’язаних з нелегальною міграцією  тривають.

Правоохоронці звертаються до жителів і гостей Запоріжжя: будьте уважними та беззаперечно дотримуйтесь міграційного законодавства!

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux