Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські викрили громадянина у незаконному зберіганні арсеналу зброї та наркотичних речовин
Опубліковано 17 листопада 2021 року о 17:46

65 одиниць боєприпасів, понад 120 патронів калібру 7,62 та реактивний піхотний вогнемет вилучено під час обшуку у 38-річного місцевого мешканця. Як з’ясували правоохоронці, весь небезпечний арсенал чоловік привіз з зони ООС, де проходив службу. Після проведення експертних досліджень його діям буде надано остаточну правову кваліфікацію та повідомлено про підозру.  

17 листопада працівники відділу дізнання Запорізького районного управління поліції за оперативною інформацією співробітників відділу кримінальної поліції в ході розслідування кримінального провадження за ознаками ст. ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури, на підставі ухвали Ленінського районного суду, провели санкціонований обшук за місцем мешкання чоловіка, 1983 року народження.

Під час слідчо-оперативних заходів на території приватного домоволодіння по вулиці Правобережній у місті Запоріжжі працівники поліції виявили та вилучили 43 тротилові шашки  по 200 та 400 грам загальною вагою близько 12 кілограм, 6 ручних кумулятивних гранат, 3 протипіхотні осколочні міни направленого ураження, 3 боєприпаси до ручного протитанкового гранатомету РПГ -7, 4 порохові заряди до боєприпасів ПГ-7ПЛ, 6 підривачів до противотанкових гранат, реактивний піхотний вогнемет та понад 120 патронів калібру 7,62 .

Також за місцем обшуку правоохоронці виявили та вилучили наркотичну речовину рослинного походження сіро-зеленого кольору (попередно - «канабіс»), загальною вагою  приблизно 600 грам.

Все вилучене направлено на експертні дослідження. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  Після їх проведення діям фігуранта буде надано остаточну правову кваліфікацію та повідомлено про підозру.

Зі слів чоловіка, весь арсенал зброї він привіз з  зони  ООС, де проходив службу.  З якою метою громадянин зберігав вказану зброю та набої за місцем свого мешкання наразі  встановлюється досудовим розслідуванням.

За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. 

Нагадаємо: У Запоріжжі оперативники на «гарячому» викрили двох наркозакладників.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux