Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські затримали підозрюваних у крадіжці майна та угонах двох автомобілів
Опубліковано 16 червня 2023 року о 17:37

Після викрадення майна з автівки двох місцевих мешканців виявили та затримали патрульні поліцейські. Далі оперативники встановили причетність цих крадіїв до незаконного заволодіння транспортними засобами. Правопорушникам загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

14 червня в нічний час патрульні поліцейські під час несення служби на території Заводського району міста зупинили двох громадян, яких запідозрили у скоєнні злочину. На місце події викликали слідчо-оперативну групу відділення поліції №1 Запорізького райуправління.

Правоохоронці встановили, що двоє чоловіків проникли до автомобіля ВАЗ 2101 та викрали акумулятор, магнітофон та музичні колонки. Ними виявились 20-ти та 18-річний місцеві мешканці, старший з них вже раніше судимий. Речові докази вилучені.

Під час проведення оперативно-розшукових дій працівниками сектору кримінальної поліції відділення №1, поліцейськими Запорізького РУП та управління карного розшуку було встановлено, що зловмисники причетні до скоєння ще кількох злочинів на території міста.

Так, 10 червня правопорушники з території гаражного кооперативу незаконно заволоділи транспортним засобом ВАЗ 21011. Вони покатались на авто, після чого викрали з нього акумулятор, різний інструмент, сидіння, заднє скло та багажник з даху, а потім зіштовхнули пошкоджену автівку в кювет по вулиці Північне шосе і покинули.

Окрім цього, встановлено, що 4 червня зловмисники заволоділи автомобілем ВАЗ 21013 біля будинку по вулиці Північне шосе.

Речові докази – викрадене з першого угнаного автомобіля майно – у фігурантів вилучено та після проведення відповідної експертизи буде повернуто власнику.

Сьогодні, 16 червня, підозрюваним обрано запобіжні заходи: старшому - тримання під вартою, молодшому - домашній арешт. Наразі поліцейські перевіряють причетність зловмисників до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень на території міста та області.

Слідчі відділення поліції повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.4 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Нагадаємо: у Запоріжжі поліцейські викрили крадія кабельної продукції.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux