Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські затримали наркоділка та вилучили «товар» на понад 350 тисяч гривень
Опубліковано 18 листопада 2022 року о 18:00

Раніше судимий молодик певної етнічної приналежності налагодив збут наркотиків на території міста. У власній оселі він фасував заборонені речовини та збував їх у спосіб «закладок». Під час обшуку правоохоронці вилучили близько 200 грамів метадону. Фігуранта затримано, йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Працівники сектору кримінальної поліції ВП № 4 Запорізького РУП в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, отримали оперативну інформацію про те, що місцевий мешканець методом «закладок» розповсюджує наркотики на території Запоріжжя.

Спільно зі слідчими вказаного підрозділу поліції розшуківці провели санкціонований обшук за місцем мешкання 26-річного чоловіка.

У результаті заходу правоохоронці виявили та вилучили 166 згортків з особливо небезпечним синтетичним наркотичним засобом (попередньо –метадон), загальною вагою 60 грам та 120 грам нерозфасованої наркотичної речовини, двоє електронних вагів, пакети для фасування, пять мобільних телефонів та сім-картки.

Вилучене направлено до Запорізького НДЕКЦ для проведення відповідних експертиз. Джерело постачання наркотиків встановлюється.

За результатами обшуку відкрите кримінальне провадження перекваліфіковано на злочин, передбачений ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Фігуранта затримано на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури.

Також у результаті слідчих дій встановлено, що чоловік і раніше переступав закон та на момент викриття його діяльності у сфері незаконного обігу наркотиків перебував у офіційному розшуку за злочини з корисливих мотивів.

Нагадаємо: У жителя Запоріжжя оперативники вилучили канабіс на суму понад 5 мільйонів гривень

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux