Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські затримали квартирних злодіїв
Опубліковано 30 грудня 2022 року о 19:00

Раніше судимих зловмисників викрили у різних районах міста завдяки злагодженій роботі працівників управління карного розшуку, оперативників Запорізького РУП та територіальних підрозділів поліції. Викрадене майно та знаряддя злочину вилучені. Наразі фігуранти перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, встановлюється їх причетність до аналогічних злочинів на території міста та області.

29 грудня в Шевченківському районі працівники кримінальної поліції відділу № 3 Запорізького РУП під час перевірки отриманої оперативної інформації викрили квартирного крадія. 40-річного чоловіка затримали безпосередньо після того, як він обікрав квартиру по вулиці Чарівній.


Поліцейські з’ясували, що зловмисник ретельно готувався до злочину, впродовж дня спостерігав за квартирою. Коли господарів не було вдома, з використанням спеціальних засобів проник до житла та викрав звідти майно.

У правопорушника вилучили викрадені речі, відмички та магнітні ключі від домофонів.

Того ж дня за аналогічний злочин оперативники відділу № 1 Запорізького РУП на «гарячому» викрили 47-річного зловмисника. Чоловік вже має чималий кримінальний досвід, у тому числі за вчинення квартирної крадіжки.

Напередодні новорічних свят правопорушник знову обікрав квартиру, цього разу у Вознесенівському районі. Скориставшись відсутністю господарів, зловмисник за допомогою підручних засобів пошкодив замок і проник до оселі, звідки заволодів грошима в сумі 75 тисяч гривень, а також привласнив золоту каблучку, Wi-Fi роутер, ігрову приставку, павербанк і мобільний телефон. Викрадене майно та знаряддя злочину вилучено.

Обох фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчими за процесуального керівництва Шевченківської та Вознесенівської окружної прокуратур затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

У рамках досудового розслідування кримінальних проваджень встановлюється причетність підозрюваних до скоєння аналогічних злочинів на території Запоріжжя та області.

Шановні громадяни! У святкові дні зазвичай збільшується кількість квартирних крадіжок. Тому напередодні довгих вихідних правоохоронці радять заздалегідь подбати про безпеку житла у випадку святкування новорічних і різдвяних свят не вдома.

Вберегтися від зазначених майнових злочинів допомагає лише обачність й обережність власників житла. Щоб не стати жертвою крадіїв, треба дотримуватись простих правил:

· бажано встановити надійні замки у вхідних дверях, по можливості обладнати помешкання сигналізацією;

· власники квартир на останніх та нижніх поверхів мають встановити решітки на вікна;

· радимо не повідомляти про свою відсутність і подальші плани у соцмережах, а фотографії з відпочинку бажано поширювати вже після повернення додому;

· не слід залишати у пустій квартирі цінні речі, гроші, документи – краще їх передати на зберігання довіреним особам або у фінансові установи;

· за можливості, попросить родичів чи сусідів доглядати за оселею.

У разі ж, якщо надзвичайна ситуація все ж сталася, негайно телефонуйте на 102.

Нагадаємо: Поліцейські Запоріжжя викрили серійного крадія

Відділ комунікації поліції Запорізької області





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux