Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські затримали іноземця за підозрою в умисному вбивстві
Опубліковано 19 грудня 2022 року о 15:39

Зловмисник ударив потерпілого ножем у живіт та втік з місця злочину. Від отриманого поранення чоловік помер на місці. Правоохоронці оперативно затримали фігуранта. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

18 грудня близько 3:30 до відділу поліції № 1 (Вознесенівський) Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про вбивство людини.

На місце події прибули слідчо-оперативна група, керівництво відділу поліції, криміналістична лабораторія, наряд патрульної поліції та медики. Біля під’їзду одного з багатоквартирних будинків Вознесенівського району поліцейські виявили тіло 48-річного чоловіка з різаною раною живота.

При опитуванні брата загиблого правоохоронці встановили, що вночі хтось почав жбурляти каміння у вікна їхньої квартири. Припустивши, що це можуть робити з хуліганських мотивів, чоловіки вийшли на подвір’я та помітили незнайомця. Один з них вирішив зателефонувати в поліцію та кинувся в квартиру за телефоном. Коли повернувся, виявив брата на землі з ножовим пораненням в живіт. Невідомого на місці події вже не було. Від отриманих травм постраждалий помер на місці.

З’ясувавши прикмети нападника, правоохоронці негайно розпочали його пошуки. Менш ніж за годину працівники патрульної поліції виявили зловмисника - 44-річного громадянина Сирії та передали його слідчо-оперативній групі. При собі фігурант зберігав знаряддя вчинення злочину.

Попередньо встановлено, що зловмисник запідозрив потерпілого в оприлюдненні у соціальних мережах світлин своєї дитини, що суперечить його релігійним переконанням. Це й стало мотивом злочинного діяння.

Чоловіка затримано на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження. Наразі під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо: Запорізькі оперативники викрили зловмисника, який до смерті забив знайомого

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux