Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські задокументували факт збуту алкогольних напоїв неповнолітнім
Опубліковано 03 жовтня 2022 року о 18:19

Під час санкціонованого обшуку в домоволодінні місцевої мешканки вилучено 240 літрів алкогольних продуктів бродіння, близько 3 літрів спирту та 70 пачок цигарок без акцизу. Порушниці загрожує провести за гратами до десяти років з конфіскацією майна.

28 вересня до чергової частини відділення поліції №1 Запорізького РУП надійшло повідомлення з дитячої лікарні про те, що до них доставили 12-річну дівчинку без свідомості. Лікарі діагностували у підлітка гостре отруєння етанолом.

На місце події негайно прибули інспектори ювенальної превенції та слідчо-оперативна група. Поліцейські встановили, що неповнолітня вживала алкогольні напої, які вони з подругою придбали «з рук» у Шевченківському районі міста.

Того ж дня відносно жінки, яка продала алкоголь неповнолітнім, ювенальні поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 КУпАП.

Отримавши ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Запоріжжя, наступного дня працівники поліції провели обшук приватного домоволодіння порушниці. У фігурантки, 1956 року народження, поліцейські виявили та вилучили 240 літрів алкогольних продуктів бродіння, розлитих в бідони, 2,75 літрів спирту, понад 70 літрів пива, 6 пляшок, об’ємом 0,5 л з написом «Кінг брідж», 4 пляшки вина та 70 пачок цигарок без марок акцизного податку. В якості речових доказів вилучені також чорнові записи, які фіксували товарообіг фальсифікату.


На цей час триває розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що призвело до отруєння особи) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

На батьків обох неповнолітніх складений протокол про адміністративне правопорушення за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. З підлітками інспектори ювенальної превенції провели профілактичну бесіду з метою недопущення подібних випадків.

Начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП в Запорізькій області Ольга Зінченко закликала підприємців неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства: не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям і підліткам. А до батьків звернулась із проханням більше уваги приділяти своїм дітям і контролювати проведення їх дозвілля. Адже за вчинення правопорушень і злочинів неповнолітніми настає адміністративна і кримінальна відповідальність.


Нагадаємо: Обізнаність – запорука безпеки: поліцейські нагадали дітям дорожні правила.


Відділ комунікації поліції Запорізької області 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux