Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські виявили склад з ігровим обладнанням та припинили діяльність вісьмох об’єктів грального бізнесу
Опубліковано 19 квітня 2023 року о 17:55

Завдяки комплексним заходам поліції в обласному центрі припинено функціонування вісьмох осередків незаконного бізнесу та встановлено місцезнаходження складу, де організатори підпільної мережі азартних ігор намагались приховати понад 280 одиниць комп’ютерної та гральної техніки, аби в подальшому відновити свою протиправну діяльність. 

Як вже повідомлялося, 22 березня правоохоронці викрили групу осіб, які організували роботу мережі гральних закладів у різних районах Запоріжжя. В результаті низки обшуків у приміщеннях «ігорок» поліцейські вилучили майже 30 одиниць гральної техніки та інші речові докази. На підставі ухвали суду на вилучене майно було накладено арешт.

Робота правоохоронців на цьому не завершилась. Під час оперативно-розшукових заходів працівники кримінальної поліції отримали інформацію про те, що зловмисники, щоб зберегти дороговартісну техніку, сховали її в нежитловому приміщенні на території Хортицького району - аби в подальшому відновити незаконний бізнес.

14 квітня, встановивши місцезнаходження цього «складу», працівники Запорізького райуправління поліції, управління карного розшуку, слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури за силової підтримки бійців КОРДу провели в ньому санкціонований обшук.

У приміщенні виявили та вилучили понад 120 моніторів, 144 системних блоки, 20 ігрових автоматів, «чорнову» документацію та меблі.

Протягом тижня під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури за силової підтримки спецпризначенців КОРДу співробітники ГУНП в Запорізькій області, територіальних підрозділів поліції та Запорізького райуправління провели низку санкціонованих обшуків майже у всіх районах обласного центру.


У результаті заходів поліцейські викрили й задокументували протиправну діяльність вісьмох закладів, у яких всупереч законодавству надавали доступ до азартних ігор без відповідної ліцензії.

Ігрові зали розташовувалися в різних приміщеннях: у житлових багатоповерхівках, торгівельному павільйоні, а також у непрацюючому кафе. Заклади функціонували в режимі суворої конспірації і відкривалися лише перевіреним клієнтам за дзвінком адміністратору. Біля входу встановлені камери відеоспостереження, за допомогою яких працівники підпільних об’єктів ідентифікували постійних відвідувачів-гравців.

При обшуках виявлено та вилучено речові докази функціонування незаконного бізнесу: 94 комп’ютерні монітори, 86 системних блоків, 2 ігрові автомати, клавіатури, ігрові маніпулятори, флешнакопичувачі, камери відеоспостереження, касові апарати, грошові кошти та блокноти із записами.

Усю вилучену техніку направлено до експертної установи для проведення судової комп’ютерно-технічної експертизи.

Наразі з’ясовуються обставини незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор, встановлюється повне коло причетних осіб. Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактом кримінального правопорушення, передбаченого ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України, здійснюють слідчі обласного главку поліції під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.

Правоохоронці відстежують ситуацію та реагують на всі спроби власників незаконного бізнесу відновити свою діяльність, тому звертаються до громадян: у випадку виявлення функціонування будь-яких гральних закладів повідомляти за номером 102.



Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux