Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські виявили схрон вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин
Опубліковано 12 липня 2023 року о 16:38

Гранатомети, гранати, вибухівку, набої різного калібру та гумові кийки невідомі зберігали в підсобному приміщенні однієї з багатоповерхівок міста. Поліцейські встановлюють походження й призначення виявленого, а також власників арсеналу. Тривають слідчі дії.

11 липня до відділу поліції надійшло повідомлення про те, що під час демонтажу незаконної прибудови в одному з під’їздів багатоповерхівки Комунарського району виявлено цілий склад вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група, працівники вибухотехнічної служби та криміналістичної лабораторії.

Як виявилось, у під'їзді між шостим та сьомим поверхами у незаконно побудованому підсобному приміщенні зберігалось чимало небезпечних предметів. В результаті заходів правоохоронці вилучили 5 гранатометів, автомат Калашникова АК-74, близько 1160 набоїв різного калібру, корпус гранати РГД-5, два підривачі типу УЗРГМ, понад 5 мішків пороху, реактивний сигнальний патрон, металевий куток з пластидом, тротилову шашку, близько кілограма вибухової речовини, радіостанції, кайданки, два гумових кийки, три римських свічки на 50 пострілів та одна на 30, а також різні комплектуючі деталі до вогнепальної зброї.

Все вилучене направлено на дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За цим фактом правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури. Правоохоронці встановлюють походження заборонених предметів та осіб, причетних до їх зберігання.

Якщо ви маєте інформацію щодо можливого зберігання нелегальної зброї, боєприпасів чи інших вибухонебезпечних предметів вашими сусідами, родичами або іншими особами, повідомте про ці факти (анонімність гарантується) на спецлінію 102.

Поліція Запоріжжя закликає громадян бути обачними та дотримуватись правил безпечної поведінки в умовах воєнного стану. При виявленні підозрілих предметів, одразу повідомляйте до відповідних екстрених служб.

Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!

Нагадаємо: на Запоріжжі з початку року поліцейські вилучили з незаконного обігу майже 180 одиниць вогнепальної зброї та понад 62 тисячі боєприпасів.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux