Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські відвідали дві родини з дітьми, які постраждали від домашнього насильства (ВІДЕО)
Опубліковано 09 листопада 2023 року о 15:10

Працівники поліції перевірили умови проживання членів сімей і провели профілактичні бесіди безпосередньо з батьками. Малюкам, які стали свідками скоєних правопорушень, подарували «бабусиних зайців».

29 жовтня о 21:50 правоохоронці отримали виклик про домашнє насильство в одній із родин у Шевченківському районі. Подія сталася в присутності чотирьох неповнолітніх дітей. Прибувши на місце події, поліцейські встановили, що між цивільним подружжям виникла сварка, під час якої чоловік вдарив жінку. Працівники СПДН склали відносно сімейного кривдника протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП та винесли терміновий заборонний припис з метою убезпечення постраждалої особи.

Аналогічний випадок стався того ж дня о 23:10 у Вознесенівському районі. Чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прийшов до оселі колишньої співмешканки та вчинив відносно неї насильство. До того ж, у цей час в іншій кімнаті перебувало немовля. Правоохоронці склали відносно аб’юзера адмінпротокол за ч. 1 статті 173-2 КУпАП та винесли терміновий заборонний припис, після чого громадянин залишив місце події.

Наразі поліцейські надають цим родинам правову та психологічну допомогу. Так, 8 листопада працівники ювенальної превенції ГУНП в області та сектору протидії домашньому насильству Запорізького райуправління перевірили умови проживання дітей, у родинах яких було вчинено насильство. Правоохоронці разом із представниками ГО «Центр інтегрованої допомоги міста Пологи» провели з їхніми батьками профілактичні бесіди, наголосивши на необхідності належного виконання обов’язків щодо виховання дітей та недопущення скоєння домашнього насильства в їхніх сім’ях у майбутньому. Також їм роз’яснили норми діючого законодавства щодо зазначених правопорушень, пояснили алгоритм дій постраждалих та розповіли, де можна отримати відповідну допомогу.

Крім того, малюки отримали від ювеналів смаколики та сюрпризи – «бабусиних зайців». Це м’які іграшки, виготовлені спеціально для дітей, які опинились у стресових ситуаціях, постраждали від насильства та стали свідками травматичної події.

Запорізькі поліцейські оперативно реагують на кожне звернення щодо вчинення домашнього насильства та у випадку підтвердження правопорушення вживають заходів для притягнення кривдників до відповідальності. Правоохоронці закликають громадян не замовчувати факти будь-якого насильства – фізичного, психологічного, сексуального чи економічного характеру. По допомогу звернутися можна до територіального відділу поліції або на спецлінію 102.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux