Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські посилили патрулювання вулиць у вечірній та нічний часи
Опубліковано 12 листопада 2022 року о 16:45

Сьогодні ситуація на території міста спокійна та контрольована. Заради безпеки громадян і правопорядку, попередження кримінальних та адміністративних правопорушень вулиці міста патрулює максимальна кількість працівників поліції. 

Від початку введення воєнного стану на території Запорізької області поліцейські працюють у режимі 24/7. Під час несення служби правоохоронці надають допомогу громадянам, забезпечують охорону правопорядку, виявляють у підозрілих осіб заборонені предмети, виявляють коригувальників вогню.

Минулого тижня кількість зовнішніх нарядів поліції на вулицях нашого міста значно збільшилася. За наказом очільника поліції Запорізької області Артема Киська до забезпечення та здійснення заходів правового режиму воєнного стану на території міста додатково залучено понад півсотні поліцейських апарату ГУНП в Запорізькій області.

Поліцейські стежать за дотриманням громадянами правопорядку, перевіряють підозрілих осіб, у разі необхідності – їх транспортні засоби. Вулиці міста патрулюють піші та автопатрулі.

«Ми виводимо додаткові наряди поліції на вулиці обласного центру саме у вечірній та нічний часи напередодні та безпосередньо у вихідні дні. Це пов’язано з введенням режиму економії електроенергії та можливим зниженням навантаження на наші електромережі», - пояснює начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області Роман Крупеницький. – Заходи здійснюються задля безпеки громадян та зменшення кількості злочинів на вулицях міста у темний час доби. Поліцейська присутність вкрай важлива для того, щоб громадяни почувалися в безпеці, цілодобово відчували підтримку й допомогу працівників органів правопорядку».

Посилено й охорону тих об’єктів, які стають уразливими через вимкнення електроенергії – банків, аптек, магазинів. Аби поліцейські патрулі могли нести варту на кожному з об’єктів, їхню кількість збільшено.

Нагадуємо жителям і гостям Запоріжжя, що на території регіону комендантська година триває з 23:00 до 05:00 ранку. В цей час громадянам заборонено перебувати на вулицях населених пунктів, виключення - слідування осіб до укриттів під час сигналу сирени. У такому випадку громадянам необхідно мати при собі документ, що посвідчує особу. Поліцейські закликають жителів міста не нехтувати встановленими правилами та власною безпекою.

Поліцейські заходи триватимуть і надалі. Тому просимо мешканців і гостей обласного центру зберігати спокій, з розумінням поставитися до можливих обмежень та незручностей, належним чином реагувати на законні дії правоохоронців.

Шановні громадяни, у випадках виявлення фактів злочинів і правопорушень повідомляйте про це на лінію 102 або за телефоном 050-452-91-95.

Усі звернення, що надходять різними каналами зв’язку, фіксуються для подальшої перевірки та реагування.

Нагадаємо: Запорізька поліція закликає: будь помітним на дорозі – убезпеч себе та інших від біди!

Відділ комунікації поліції Запорізької області 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux