Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі курсанти ознайомились з особливостями роботи ізоляторів тимчасового тримання
Опубліковано 14 грудня 2022 року о 11:42

13 грудня здобувачі освіти вищих навчальних закладів системи МВС з метою закріплення теоретичних знань та набуття практичних навичок відвідали ІТТ ГУНП в Запорізькій області.

Привітав відвідувачів установи начальник відділу організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП в Запорізькій області Сергій Аксьонов. Поліцейський зазначив: «Практичне навчання - це основна складова процесу підготовки висококваліфікованих поліцейських. Мета нашої зустрічі – сформувати ваше уявлення про специфіку та переваги роботи в ІТТ. Можливо, отримана інформація стане в нагоді при виборі напрямку роботи у подальшому».

Він розповів курсантам про призначення ізолятора тимчасового тримання, підстави та порядок приймання затриманих і взятих під варту осіб, процесуальні строки їх перебування в спецзакладі.

Сергій Аксьонов зазначив, що з метою забезпечення безпеки затриманих і персоналу ІТТ проводиться особистий огляд (обшук) даних осіб. Розповів про порядок його проведення та спеціальні засоби, які при цьому застосовуються. Присутні мали змогу ознайомитись із вмістом спеціальної валізи для обшуків.

Заступник начальника ІТТ №1 ГУНП в Запорізькій області Олексій Московка розповів курсантам про особливості роботи спецустанови в умовах воєнного часу. Продемонстрував камери та умови, в яких перебувають утримувані особи, а також несуть службу поліцейські.

З роботою системи «Custody Records» курсантів ознайомила старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Запорізькій області) Управління дотримання прав людини Національної поліції України Людмила Склярова.

Вона розповіла, що ця система запроваджена з метою забезпечення гарантій базових прав затриманих та має забезпечувати фіксацію усіх дій, які відбуваються із затриманими особами з моменту фактичного затримання до обрання судом запобіжного заходу і направлення до слідчого ізолятора або до звільнення з під варти. «Custody Records» на рівні ІТТ представляє собою єдину електронну базу обліку усіх дій із затриманою особою та постійний зовнішній контроль за ІТТ в онлайн режимі.

Під час зустрічі курсантів цікавили питання щодо проведення первинного інтерв’ю із затримуваними, їхні права та обов’язки, перелік речей, дозволених і заборонених для зберігання у камерах ІТТ, та інше.

Наприкінці зустрічі відвідувачі подякували керівництву ІТТ за цікаву й інформативну розповідь та надану можливість ознайомитись із роботою спецзакладу. Отримані знання та досвід допоможуть бути більш підготовленими до несення служби.

НагадаємоВід теорії до практики: для несення служби на території Запорізького району прибули курсанти вишів системи МВС.

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux