Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі до суду скеровано обвинувальний акт відносно групи підпільних виробників алкогольних напоїв
Опубліковано 27 січня 2022 року о 15:40

На підставі зібраних слідством доказових матеріалів, чотирьох членів організованої групи обвинувачують у злочинній діяльності у сфері незаконного обігу підакцизних товарів. Правопорушники організували підпільний цех, де виготовляли горілку, коньяк та інші алкогольні напої.

Слідчими слідчого управління ГУНП в Запорізькій області завершено досудове розслідування, здійснене за оперативної підтримки Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. В ході слідства було встановлено, що з травня 2020 по квітень 2021 року мешканець одного із міст Запорізької області, з метою особистого збагачення організував підпільний цех щодо виготовлення алкогольних напоїв. До незаконної діяльності ним були залучені ще три особи.

Члени злочинного угрупування, в порушення вимог чинного законодавства України щодо виготовлення та обігу підакцизних товарів, кустарно виготовляли горілку, коньяк та інше. Для надання легального виду, «підпільники» обклеювали склянки підробленими марками акцизного податку. Слідство також встановило,  що фальсифікат збувався через дрібні торговельні мережі на території Запорізької та Херсонської областей.

Проведені в рамках досудового розслідування експертизи, зробили висновок що кустарно виготовлені правопорушниками алкогольні напої становлять загрозу для життя і здоров’я людей.

У ході проведення обшуків працівниками поліції з підпільного цеху було вилучено спеціальне обладнання для виготовлення нелегальної алкогольної продукції, офісна техніка та підроблені марки акцизного податку.

Виявлено більше чотирьох тон спирту, майже дві тони фальсифікованої лікеро-горілчаної суміші та понад дві тони готової алкогольної продукції.

Наразі, за погодженням із Запорізькою обласною прокуратурою обвинувальний акт у кримінальному провадженні, скеровано до Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області.  Обвинуваченим  у злочинах за ч. 3 ст. 199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» та ч. 3 ст. 28, ч. 1, 3 ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» Кримінального кодексу України, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі  строком до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

                                           


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux