Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Вільнянську поліцейські викрили двох містян, які незаконно зберігали канабіс
Опубліковано 16 серпня 2024 року о 15:19

За адресами фігурантів правоохоронці вилучили наркотичні речовини. У межах відкритих кримінальних проваджень правопорушників перевіряють на причетність до збуту наркотиків. За порушення чинного законодавства їм може загрожувати до п’яти років обмеження волі.

Запорізькі поліцейські систематично проводять заходи щодо протидії нелегальному обігу наркотиків. За їх результатами від початку 2024 року правоохоронці загалом вилучили понад 139 кілограмів заборонених речовин, вартість яких за цінами «чорного ринку» становить близько 86 мільйонів гривень.

15 серпня працівники відділення № 2 (Вільнянськ) Запорізького райуправління поліції провели санкціоновані обшуки за адресами двох містян, які за оперативною інформацією можуть бути причетні до наркозлочинів.

Під час слідчих дій правоохоронці задокументували, що 52-річний раніше судимий чоловік на городі вирощував 22 кущі канабісу, висаджені серед різної городини. Крім того, в оселі фігуранта поліцейські виявили понад 100 грамів висушеної речовини рослинного походження (попередньо – канабіс).

Цього ж дня в будинку раніше не судимої 36-річної жительки Вільнянська працівники поліції за допомогою службового собаки виявили зіп-пакети із речовиною рослинного походження зі специфічним запахом (попередньо – канабіс).

За словами фігурантів, нарковмісні рослини вони зберігали для власного вживання.

Всі речові докази правоохоронці вилучили та направили на експертні дослідження, за результатами яких діям правопорушників буде надано остаточну правову кваліфікацію.

За фактами правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури тривають досудові розслідування.

Поліція Запоріжжя нагадує, що за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України) передбачене покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux