Портал в режимі тестування та наповнення
У центрі Запоріжжя поліцейські затримали дилера-іноземця з «товаром» на 140 тисяч гривень
Опубліковано 11 листопада 2021 року о 14:27

У студента запорізького вишу, який приїхав на навчання з іншої країни, вилучено 52 згортки та 2 зіп-пакети вагою 50 грам. В них, за попередніми даними, знаходилася психотропна речовина «метамфетамін». Після отримання результатів експертизи буде вирішено питання повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу.

Співробітниками кримінальної поліції відділу № 1 Запорізького районного управління отримали оперативну інформацію щодо громадянина Королівства Марокко, який на території міста Запоріжжя здійснював незаконну діяльність, спрямовану на збут особливо небезпечних наркотичних засобів.

10 листопада в вечірній час доби співробітники відділу № 1 Запорізького районного управління під час відпрацювання вказаної інформації поблизу одного з торгівельних центрів по вулиці Яценка у Вознесенівському районі Запоріжжя виявили чоловіка, який поводив себе підозріло, щось передавав в руки невідомим особам, весь час озирався. Побачивши правоохоронців, він спробував втекти, але оперативники його наздогнали.

Затриманий зізнався, що в нього є заборонені в обігу наркотичні речовини, які він збуває.

На місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції для документування протиправної діяльності.

«Встановлено, що порушник – 27-річний громадянин Марокко, в Запоріжжі він навчається в одному з місцевих вузів. У затриманого в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України іноземця, співробітники поліції вилучили 52 згортки в ізоляційній стрічці різного кольору (попередньо - психотропна речовина «метамфетамін») та 2 зіп-пакети з такою же кристалічною речовиною. Загальна вага вилучених речовин складає близько 50 грам», -  розповів начальник відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Олександр Гордієнко.

За цінами чорного ринку вартість вилученого складає близько 140 тисяч гривень.

За даним фактом слідчим, за процесуальним керівництвом окружної прокуратури, відкрито кримінальну провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вилучені наркотичні засоби та психотропні речовини направлено на експертні дослідження.

Вирішується питання повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Слідчі повідомили про факт затримання громадина іншої держави до Міністерства закордонних справ України та до посольства Королівства Марокко в Україні.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням  повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони. Телефон «гарячої лінії»: 239-28-72,  050-465-74-51, 096-655-02-29 або «102».  

Нагадаємо: У Запоріжжі працівники карного розшуку викрили нелегального зброяра та склад вогнепальної зброї.


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux