Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У школах Запорізькій області про безпеку дітей дбатимуть офіцерки служби освітньої безпеки
Опубліковано 18 липня 2024 року о 17:30

Троє запорізьких поліціянток завершили спеціалізоване навчання та отримали необхідні фахові знання з питань безпеки в освітньому закладі. Напередодні навчального року правоохоронниці виконуватимуть службові обов’язки в школах територіальних громад Запорізької області.

Проєкт «Офіцер служби освітньої безпеки» впроваджується для забезпечення безпекового середовища у закладах середньої освіти, особливо в прифронтових областях України. Тому до заходів його реалізації долучилася і Запорізька область.

Запорізькі поліцейські пройшли спочатку конкурсний відбір, а потім майже місяць набували необхідних знань та навичок на базі університету внутрішніх справ у місті Дніпро.

13 липня 2024 року троє наших офіцерок-випускниць отримали відповідні сертифікати про спеціалізовану перепідготовку. Під час проходження курсу вони вивчали базові основи психології, особливості дитячої психології, алгоритми спілкування зі школярами, методи протидії булінгу.

Одна з них - старший лейтенант поліції Аліна Нестеренко - розповідає, що для неї були новими та дуже цікавими знання щодо забезпечення безбар'єрності спілкування та дотримання принципів інклюзивної освіти. «Дітки з особливими потребами - також повноцінні учасники навчального процесу. Для того, щоб організувати всім школярам рівноцінні умови, комфортне та безпечне середовище, ці знання дуже знадобляться».

Вже в серпні запорізькі офіцерки СОБ виконуватимуть свої службові обов'язки в школах Біленьківської та Кушугумської об’єднаних територіальних громад. Їхня робота буде дуже відповідальною та багатофункціональною. В навчальному закладі поліцейські слідкуватимуть за безпекою учнів, контролюватимуть перепускний режим, взаємодіятимуть з екстреними службами, особисто припинятимуть правопорушення. Окрім того, інспектори СОБ мають забезпечити важливий напрямок освітнього процесу – профілактику і запобігання вживання неповнолітніми алкоголю, тютюнових виробів та наркотиків. А в разі виникнення загроз чи надзвичайних ситуацій - евакуацію всіх учасників освітнього процесу.

Також офіцери служби освітньої безпеки комунікуватимуть з батьками учнів, допомагатимуть вирішувати конфлікти, стануть учасниками обговорень проблем на педагогічних нарадах.

Нагадуємо, що зараз продовжено набір фахівців освітньої безпеки з числа цивільних осіб. Всі бажаючі можуть подавати свої анкети та брати участь у конкурсі. Вакансії за посиланням: https://nabir.np.gov.ua/index.php?r=recruitment/index

Відділ комунікації поліції в Запорізькій області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux