Портал в режимі тестування та наповнення
У районному відділенні поліції Вільнянська відкрилася перша з початку повномасштабного вторгнення «зелена кімната» (ВІДЕО)
Опубліковано 26 грудня 2023 року о 18:00

У територіальному підрозділі поліції створили дружній простір для роботи з неповнолітніми, який допоможе вдосконалити методи спілкування та надавати психологічну підтримку дітям. 

Поліція Запорізької області разом з громадською правозахисною організацією «Егіда-Запоріжжя» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру, реалізують грантовий проєкт «Облаштування «зелених кімнат» зі створення особливого простору для допиту дітей згідно з процесуальними нормами».

«Зелена кімната» надасть можливість проводити інтерв’ювання дитини, яка потерпіла або стала свідком злочину, в умовах, що мінімізують та не допускають повторної травматизації психіки дитини, з урахуванням її індивідуально-психологічних властивостей. Цьому сприятимуть і спеціальні методики, дружні до дитини, і комфортна атмосфера приміщення, і технічне оснащення, яке дозволить коректно вести відеозапис. У подальшому факти, надані неповнолітніми, можуть бути використані як доказ у суді.

У межах проєкту відремонтовано дві суміжні кімнати та обладнано технікою для проведення слідчих дій, а також двостороннім дзеркалом - з одного боку воно виглядає відбиваючим, а з іншого - прозоре. Завдяки такому склу дитина у спокійній атмосфері зможе розповісти про те, що вона знає, що бачила або чула, та навіть вказати на правопорушника.

26 грудня відбулось урочисте відкриття «зеленої кімнати» у відділенні поліції №2 Запорізького райуправління за участі очільника обласного главку поліції Артема Киська, голови правління ГПО «Егіда-Запоріжжя» Антоніни Шостак, представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайла Волкова, проєктного координатора Хащенкова Романа, а також керівників підрозділів поліції та обласної прокуратури, представників місцевої влади та громадських активістів.

Крім того, поліцейські, прокурори та фахівці соціальної сфери пройшли дводенний тренінг з розробки та відпрацювання алгоритму дій в сфері протидії та запобігання насильству над дітьми. Це дало змогу покращити навички щодо спілкування з неповнолітніми незалежно від статусу в провадженні в умовах, які не травмують психіку дитини.


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux