Портал в режимі тестування та наповнення
У Кирилівці працівники поліції виявили за кермом легковика 19-річного юнака без водійського посвідчення
Опубліковано 22 червня 2021 року о 17:52

Молодик, намагаючись уникнути відповідальності, влаштував перегони з правоохоронцями дорогами курортного селища. Правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності. Транспортний засіб тимчасово затримано. Триває перевірка.

21 червня поліцейські групи реагування патрульної поліції Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області під час патрулювання територією курортної Кирилівки, на вулиці Федотова коса, виявили автомобіль «Volkswagen». За кермом автівки перебував молодий чоловік, схожий на підлітка.

На вимогу працівників поліції зупинитися водій не відреагував, натомість збільшив швидкість. Протягом 30 хвилин керманич намагався втекти від правоохоронців дорогами селища. Поліцейські наздогнали правопорушника та доставили до сектору поліцейської діяльності № 1.

Як з’ясувалося, за кермом автомобіля «Volkswagen» перебував 19-річний мешканець Запоріжжя. Під час перевірки встановлено, що юнак керував транспортним засобом без водійського посвідчення. З його слів, він взяв автівку у користування та вирішив покататись разом зі знайомими.

Відносно правопорушника працівники поліції склали адміністративний матеріал за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення та призначено штраф у сумі 3 400 гривень.

Крім того, відносно керманича складено протокол за ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог на зупинку) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За скоєне юнаку загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі дев’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

В порядку ст.265-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення транспортний засіб тимчасово затримано. Наразі правоохоронці встановлюють особу власника автомобіля, а також обставини за яких було передано право керування  транспортним засобом 19-річному мешканцю Запоріжжя.

Поліцейські звертають увагу усіх автомобілістів щодо необхідності дотримуватись вимог Правил дорожнього руху України та виконувати усі законні вимоги представників Національної поліції. Перебуваючи на відпочинку не сідайте за кермо у нетверезому стані, адже Ви ризикуєте не тільки власним життям, але й ставите під загрозу здоров’я та життя інших учасників дорожнього руху. Будьте уважними на дорозі, приходьте на допомогу у разі необхідності іншим учасникам руху та з порозумінням ставтесь до перевірок, які проводять правоохоронці.

Нагадаємо: Поліцейські спільно з небайдужими громадянами виявили трирічну дитину, яка заблукала у курортній Кирилівці та розшукали її батьків.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux