Портал в режимі тестування та наповнення
У двох жителів Запоріжжя поліцейські вилучили наркотики на суму понад 300 тисяч гривень за цінами «чорного ринку»
Опубліковано 21 лютого 2023 року о 10:00

За місцем мешкання чоловіки вирощували, сушили та зберігали заборонені до обігу наркорослини. За протиправні дії їм може загрожувати до 8-ми років позбавлення волі.

У рамках досудового розслідування поліцейські Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області відпрацювали оперативну інформацію щодо двох мешканців Хортицького району, ймовірно причетних до незаконного обігу наркотичних речовин.

18 лютого працівники УБН спільно зі слідчими Запорізького РУП під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури провели санкціонований обшук за місцем мешкання одного з фігурантів - раніше судимого за наркозлочини 29-річного чоловіка.

Під час проведення обшукових заходів у його помешканні виявлено кімнату, обладнану для вирощування рослин коноплі методом гідропоніки. Спеціальні прилади забезпечували рослинам необхідний температурний режим, освітлення, вентиляцію та подачу води для крапельного поливу. В результаті обшуку вилучено кущі канабісу з ознаками культивації та поливу, 60 грам цієї ж рослини в сухому вигляді, її насіння, чотири квантум борди (фото - світильники), дві світлодіодні лампи, три витяжки, два фільтри, добриво та пристрій для паління.

Цього ж дня під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання іншого 30-річного фігуранта правоохоронці виявили майже аналогічно облаштовану кімнату. Слідчі вилучили кущі рослин роду конопель, понад кілограм сухої наркорослини цього ж роду, два фільтри, два температурних датчики та три лампи.

Все вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертного центру. Його вартість за цінами «чорного» ринку становить понад 300 тисяч гривень.

Наразі поліцейські проводять досудове розслідування, встановлюють причетність фігурантів до збуту наркотиків. За результатами експертних досліджень їх діям буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Запорізька поліція звертається до громадян з проханням повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони за телефонами 096-655-02-29 або 102, а також на електронну пошту [email protected].

Нагадаємо: Поліцейські викрили на території Запоріжжя мінілабораторію з виготовлення наркотичних речовин

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux