Портал в режимі тестування та наповнення
У двох жителів Запоріжжя поліцейські вилучили канабіс на суму близько 200 тисяч гривень за цінами «чорного ринку»
Опубліковано 01 березня 2023 року о 15:00

За місцем мешкання 35-річної запоріжанки виявлено понад 750 грамів висушеного, подрібненого та розфасованого «канабісу». Наразі жінка перебуває під домашнім арештом. Ще близько двох кілограмів наркотичної рослини, три ампули та блістер медичного препарату вилучили в оселі 44-річного містянина. Усі речові докази направлені до експертної установи. Тривають слідчі дії.

У рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за фактом злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, поліцейські Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області відпрацювали оперативну інформацію щодо двох місцевих мешканців, ймовірно причетних до незаконного обігу наркотичних речовин.

Так, 23 лютого працівники УБН в Запорізькій області разом зі слідчими відділу поліції №3 Запорізького райуправління під час санкціонованого обшуку в помешканні 35-річної запоріжанки виявили понад 750 грамів канабісу. Наркотична рослина була висушена, подрібнена та розфасована по полімерних пакунках.

Жінка вже потрапляла в поле зору правоохоронців за аналогічні злочини. Наразі їй повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді 60 діб домашнього арешту.

Інший факт злочину у сфері незаконного обігу наркотиків задокументували працівники УБН в Запорізькій області разом зі слідчими Запорізького райуправління. У ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання 44-річного містянина виявлено та вилучено близько двох кілограмів канабісу, блістер з пігулками та три ампули лікарського засобу «Сибазон».

Чоловік пояснив, що вирощував, висушував та зберігав наркотичні засоби для власного вживання без мети збуту. Фігурант також у минулому неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Після проведення експертних досліджень його діям буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Все вилучене направлено на дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Його загальна вартість за цінами «чорного» ринку становить близько 200 тисяч гривень.

За фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво здійснюється Дніпровською та Шевченківською окружними прокуратурами.

Нагадаємо: У мешканця Запоріжжя поліцейські вилучили 150 грамів Альфа-PVP

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux