Портал в режимі тестування та наповнення
У Бердянську слідчі оголосили про підозру двом представницям туристичного агенства  у підробленні ПЛР-тестів на COVID-19
Опубліковано 15 грудня 2021 року о 10:15

За вчинене фігуранткам загрожує до 5 років позбавлення волі.  Тривають слідчі дії щодо встановлення всіх осіб, які скористалися послугами фірми та використали підроблені документи, адже за такі дії також передбачена кримінальна відповідальність. 

Нагадаємо: 8 листопада 2021 року в рамках відкритого кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 Кримінального кодексу України, слідчі спільно з  дільничними офіцерами поліції Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області провели санкціонований обшук у приміщенні офісу одного з туристичних агенств Бердянська та вилучили 5 підроблених COVID-сертифікатів, у яких дата їхньої дії (72 години) не відповідала дню виготовлення. 

У ході досудового розслідування встановлено, що представниці туристичного агентства розуміючи, що довідки про проходження лабораторного дослідження (обстеження) на наявність в особи захворювання - COVID-19 видаються ліцензованими установами (лабораторіями), які повинні мати ліцензію з медичної практики, керуючись корисливим мотивом  за грошову винагороду збували клієнтам завідомо підроблені довідки про проходження лабораторного дослідження (обстеження) на наявність/відсутність хвороби - коронавірус SARS-CoV-2 (COVID-19).

Наразі фігуранткам слідчі Бердянського районного відділу поліції за процесуальним керівництвом окружної прокуратури оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії щодо встановлення всіх осіб, які скористалися послугами фірми та використали підроблені документи, адже за такі дії також передбачена кримінальна відповідальність. 

Співробітники поліції нагадують, що за підроблення та використання підроблених ПЛР-тестів та COVID-сертифікатів передбачена кримінальна відповідальність. Якщо вам відомі такі факти, звертайтеся за номером 102 або на гарячу лінію кіберполіції 0 800 505 170.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux