Портал в режимі тестування та наповнення
У Бердянську поліцейські затримали наркозакладника, який збував метадон
Опубліковано 05 жовтня 2021 року о 15:36

Фігуранта затримали під час розкладання закладок на одній з вулиць Бердянська. Під час санкціонованого обшуку за місцем його тимчасового мешкання у Бердянську, поліцейські вилучили 60 «закладок» із наркотичною речовиною. Вартість вилученого наркозілля за цінами «чорного ринку» становить близько 67 тисяч гривень. 

4 жовтня працівниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області ДБН Національної поліції України, в ході відпрацювання оперативної інформації,  біля одного з будинків по вулиці Нахімова в місті Бердянськ затримали чоловіка, який шляхом розкладання «закладок» збував  наркотичні засоби на території міста. Під час затримання у чоловіка вилучили три згортки з наркотичною речовиною (за попередніми даними «метадон»). 40-річний правопорушник виявився мешканцем Хмельницька, який тимчасово винаймав житло у Бердянську. 

З метою документування протиправної діяльності, пов’язаної зі збутом заборонених до обігу речовин, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група відділу поліції. 

 Далі в ході слідчо-оперативних заходів за місцем тимчасового мешкання затриманого громадянина працівники поліції виявили та вилучили 60 згортків з кристалічною речовиною (попередньо наркотичний засіб «метадон»). За цінами «чорного ринку» вартість вилученого наркотичного засобу складає близько 67 тисяч гривень.  

Всі речовини направлені на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. 

Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. 

В рамках досудового розслідування встановлюються  всі особи, причетні до збуту наркотичних засобів.  Слідчі дії тривають. 

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням  повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони. Телефон «гарячої лінії»: 239-28-72,  050-465-74-51, 096-655-02-29 або «102».



Нагадаємо: У Запоріжжі оперативники під час обшуку у 22-річного містянина вилучили майже 200 сліп-пакетів з наркотиками.



Відділ комунікації поліції Запорізької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux