Портал в режимі тестування та наповнення
Цього року водна поліція Запоріжжя вилучила в браконьєрів близько 500 кілограмів незаконно виловлених біоресурсів
Опубліковано 20 жовтня 2022 року о 17:20

Крім того, у 2022 році за 11 фактами незаконного вилову риби відкриті кримінальні провадження. За грубе порушення правил рибальства та використання природно-заповідного фонду до адміністративної відповідальності притягнуто 85 осіб. 

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділення поліції в річковому порту «Запоріжжя» ГУНП в Запорізькій області Олег Зверяка, з початку введення воєнного стану водні поліцейські цілодобово патрулюють річку Дніпро, Каховське та Запорізьке водосховище в районі проведення бойових дій в місті Запоріжжі та області з метою недопущення виходу маломірних суден та вилову живих біоресурсів.

Ключовим завданням підрозділу залишається боротьба з браконьєрством та збереження живих водних ресурсів у регіоні.

З початку введення воєнного стану водні поліцейські спільно з працівниками Державного агентства рибного господарства та працівниками екологічної інспекції Запоріжжя провели понад 100 спільних рейдів.

Під час цих заходів виявлена низка правопорушень, за якими відкрито 11 кримінальних проваджень за ознаками ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Ще відносно 85 порушників складені адміністративні протоколи за грубе порушення правил рибальства, за порушення правил використання природно-заповідного фонду та інше.

Загалом у порушників було виявлено та вилучено близько 500 кілограмів незаконно виловлених водних біоресурсів, 100 одиниць знарядь лову та 11 плавзасобів.

Природному середовищу діями правопорушників завдано збитків на суму понад півтора мільйона гривень.

Так, наприкінці квітня цього року мешканець Кушугума на дюралевому човні з двигуном сіткою виловив близько 11 кілограмів риби (карасі, окуні, плітки, сазани, плоскогірки). Загальна сума збитків становить понад 150 тисяч гривень. Наприкінці травня порушнику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України. Порушнику загрожує до трьох років обмеження волі.



21 вересня працівники водної поліції під час патрулювання в акваторії Дніпра поблизу села Вільноандріївка Вільнянського району виявили порушника, який за допомогою ліскових сіток виловив близько 40 кілограмів риби, зокрема - карасів, пліток, а також сазанів та плоскогірок. Сума збитку становить понад 300 тисяч гривень. Розслідування у справі триває.

Нагадаємо: Поліція розшукує юнака за скоєння вуличного грабежу.



Відділ комунікації поліції Запорізької області

 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux