Портал в режимі тестування та наповнення
«Цінуємо здобутки, переймаємо досвід»: поліцейські Запорізької області привітали пенсіонерів і ветеранів системи МВС
Опубліковано 20 грудня 2023 року о 11:14

Ці люди присвятили більшу частину життя боротьбі зі злочинністю та забезпеченню правопорядку. Навіть на заслуженому відпочинку вони передають безцінний досвід своїм наступникам та зі зброєю в руках захищають безпеку і спокій громадян рідного міста. Сьогодні їх активну громадянську позицію, багаторічну сумлінну працю та віддану службу на благо держави відзначили керівники запорізької поліції. 

20 грудня – День вшанування пенсіонерів і ветеранів системи МВС та Національної поліції України. Правоохоронці у запасі - це Золотий фонд з чималою історією, традиціями і величезним досвідом минулих поколінь. Нині Запорізька обласна ветеранська організація Асоціації ветеранів МВС України нараховує понад 2650 пенсіонерів та близько тисячі ветеранів.

Серед них - ті, хто пройшов дороги Другої світової війни, подолав повоєнне лихоліття, наслідки Чорнобильської катастрофи, не скорився перед розгулом злочинності в буремні 90-ті, витримав перевірку на стійкість та вірність обов’язку в гарячих точках планети та виборов для нашої держави право на незалежність.

У лютому 2022 року багато пенсіонерів органів внутрішніх справ встали на захист батьківщини. Одні долучились до територіальної оборони міста, інші - зайнялись волонтерською діяльністю, а дехто – свідомо вступив до лав ЗСУ, щоб боронити нашу свободу на «нулі». Їх патріотизм, незламність духу та самовідданість залишається прикладом для наслідування і сьогодні.

З нагоди Дня вшанування пенсіонерів і ветеранів системи МВС та НПУ поліцейські Запорізької області організували низку заходів із представниками ветеранської організації.

Очільник запорізької поліції Артем Кисько зазначив: «Від початку повномасштабного вторгнення робота поліції зазнала докорінних змін. Активно впроваджуються сучасні технології, нові процесуальні та безпекові заходи. Проте багаторічні здобутки та напрацювання наших попередників не втрачають актуальності й сьогодні. Їх досвід та знання безцінні. Необхідно зберігати традиції, підтримувати взаємодію колишніх і діючих професіоналів правоохоронної системи, аби гідно протистояти викликам сьогодення».

У неформальній обстановці поважні гості поділились спогадами про найцікавіші моменти служби, обговорили здобутки минулого та воєнні реалії служби діючих працівників поліці

Ветерани зауважили, що колишніх правоохоронців не буває. Навіть на заслуженому відпочинку, вони вболівають за улюблену справу та країну, тому готові прийти на допомогу своїм наступникам і надати поради зі службової діяльності.

Правоохоронець із 44-річним стажем роботи – полковник міліції у відставці Василенко Василь Олексійович розповів про етапи реформування, які зазнавала система громадської безпеки у 1976 - 2020 роки, сили й засоби, які використовувались для її забезпечення. Також пообіцяв поділитися своїм досвідом із керівниками блоку превентивної діяльності та підкреслив важливість ролі наставництва, «наслідування поколінь» у підготовці молодих співробітників.

Колишній начальник відділу управління карного розшуку - полковник міліції у відставці Лобунько Василь Григорович зауважив: «хто володіє інформацією – той володіє світом» та запропонував навчити нинішніх розшуківців специфіці роботи із агентурним апаратом.

Керівники запорізької поліції подякували пенсіонерам МВС за багаторічну службу, волонтерську діяльність та нагородили медалями, грамотами та подяками.

Крім того, народний ансамбль запорізької поліції «Пернач» привітав почесних гостей піснею «Запоріжжя, Хортиця».

Від щирого серця вітаємо шановних ветеранів зі святом. Бажаємо міцного здоров’я і благополуччя, багато щасливих і повноцінних років життя! Хай тяжкий, але почесний обов’язок озивається лише людською вдячністю, нехай доля береже вас від втрати товаришів.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux