Портал в режимі тестування та наповнення
Тепло як порятунок у сувору зиму: запорізькі ПОГівці доставили жителям прифронтових Степногірська та Павлівки «буржуйки» (ВІДЕО)
Опубліковано 20 листопада 2023 року о 15:10

Працівники поліції за ініціативи громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Патріот» привезли мешканцям Степногірськї ОТГ невеличкі сталеві грубки, виготовлені нідерландською компанією «Life Line Ukraine». Правоохоронці здійснили адресну доставку та встановили пічки в чотирьох будинках, а також у пункті незламності та поліцейській станції. Крім того, найближчим часом пічним опаленням буде забезпечено близько 10 осель.

Проблема обігріву помешкань жителів прифронтових населених пунктів – одне з найбільш серйозних питань, яке стає актуальним під час холодів. Житлова інфраструктура у зоні бойових дій регулярно потерпає від наслідків повномасштабної агресії рф. Тож ті, хто вирішив зимувати вдома, продовжують перебувати у надскладних умовах. Їм доводиться виживати без газу, води, електрики, сталого мобільного зв’язку, а з настанням морозів – ще й без тепла у домівках. 

Пережити людям холоди допомагають правоохоронці, а сприяють їм у цьому українські та іноземні волонтерські організації. Цього разу свою допомогу запропонував благодійний фонд із Нідерландів.

Доброчинці виготовили та передали для мешканців прифронтових населених пунктів компактні буржуйки. За допомогою них люди зможуть пережити зиму в теплі та затишку. Частину залізничних виробів передано на степногірський напрямок, іншу – на гуляйпільський.

Поліцейські офіцери Степногірської ОТГ разом із головою місцевої адміністрації визначили перелік родин, які в першу чергу потребують відповідної допомоги. Це жителі самого Степногірська, а також сіл Приморське та Павлівка. Попередньо ПОГівці об’їхали всі адреси безпосереднього мешкання громадян, щоб визначити місця встановлення засобів пічного опалення та прийнялися розвозити буржуйки.

Спочатку заїхали у Павлівку, яка межує в чотирьох кілометрах з лінією зіткнення. В цьому селі на даний момент проживають 11 осіб, серед них – подружжя пенсіонерів та місцева жителька, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Одну пічку правоохоронці доставили сімейній парі, яка нещодавно пережила прильот. На тому тижні російський снаряд розбив їхнє подвір’я, гараж, пошкодив будинок. Щоб себе убезпечити вони вирішили проживати в погребі. Саме в ньому і була встановлена компактна металева піч. Така ж біда спіткала їхню односельчанку. Жінка ховається від обстрілів у підвалі, тож цей виріб для холодного приміщення стане справжньою знахідкою.Інші пічки розвезли степногірцям. Серед них - 66-річна Лілія Іванівна, яка хворіє на астму, а нещодавно через різке похолодання ще й застудилася. Після смерті дочки вона живе в будинку одна, потурбуватися про неї наразі фактично нема кому. Зважаючи на те, що пенсіонерці важко пересуватися, було прийнято рішення виділити місце для пічки безпосередньо в залі будинку, бо там вона знаходиться більшість свого часу. Після монтажних робіт перевірили її справність. Закинули трошки хмизу та буквально через кілька хвилин в грубці запалав вогник – в хаті стало теплішати.З кожним із господарів поліцейський офіцер громади Андрій Хоменко провів інструктаж з техніки безпеки та пояснив принцип користування буржуйками.

Крім того, компактні пічки ще встановлені в укритті пункту незламності та в приміщенні поліцейської станції. Відтепер можна ефективно здійснювати обігрів цих будівель. Місцеві також оцінили новий предмет інтер’єру. Радіють, що матимуть змогу сховатися у безпечному місці в разі чергових збройних атак окупантів, зігрітися та, за необхідності, навіть закип’ятити чайник чи приготовити їжу.

Також під час гуманітарної місії правоохоронці подбали про доставку місцевим жителям питної води, адже в цих населених пунктах проблема з водопостачанням досі залишається невирішеною. Щоб трохи поліпшити ситуацію поліцейські привезли в кожну родину ще й ємності з рідиною. 30-літрові баклажки призначені для багаторазового користування та довготривалого зберігання, тож для людей вони стануть у нагоді.Впродовж цього тижня працівники Василівського райуправління поліції завершать адресну доставку пічок іншим мешканцям Степногірська, також встановлять засоби опалення в декількох будинках жителів села Приморське. Надання волонтерської допомоги триває.


Відділ комунікацій поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux