Портал в режимі тестування та наповнення
Степногірські ПОГи та польські волонтери евакуювали хворого дідуся до лікарні
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 14:45

Після чергових обстрілів окупантів чоловік мешкав у гаражі, бо його будинок був зруйнований російським снарядом. Декілька днів старенький на виходив на вулицю через погане самопочуття. Тривогу забили місцеві офіцери громади – разом із іноземними спеціалістами з мобільного пункту медичної допомоги хворого доставили до лікарні.

Степногірськ – побите ворожими снарядами містечко під Запоріжжям. Його жителі майже щоденно страждають від нав’язливого «визволення» окупантів, яке несе людям тільки горе й страждання. Завдяки спільним зусиллям поліції та органів місцевого самоврядування ситуацію в місті та прилеглих населених пунктах вдається тримати на контролі. Значний внесок роблять й іноземні волонтерські організації. Їхня допомога всеохоплююча. Це, насамперед, - забезпечення людей речами першої необхідності, продуктовими наборами, водою, теплим одягом, засобами гігієни, медикаментами тощо.

Через постійні обстріли жителі громади не мають можливості звернутися до профільних медичних спеціалістів. Тож, враховуючи потреби місцевого населення, представники однієї з польських волонтерських організацій зголосилися допомогти мешканцям Степногірської ОТГ та організували в громаді пересувний пункт надання медичної допомоги.

Автомобілі швидкої допомоги оснащені необхідним технічним обладнанням для здійснення діагностики. Тож десятки місцевих жителів тепер мають можливість на місці пройти належне медичне обстеження й отримати кваліфіковану допомогу від іноземних парамедиків, не виїжджаючи до обласного центру. Завдяки його мобільності окрема категорія громадян, що має проблеми зі здоров’ям, отримує таку допомогу «на дому».

Днями поліцейські офіцери спільно з головою Степногірської ОТГ відвідували стареньких жителів громади, житло яких постраждало від ворожих обстрілів. За однією із адрес мешкав самотній дідусь до того, як у його оселю влучив ворожий снаряд і зруйнував півбудинку.

За станом здоров’я чоловік не міг виїхати до іншого місця мешкання, тому вирішив зимувати в кімнаті у гаражному приміщенні.

Поліцейські побачили 75-річного чоловіка лежачим на підлозі. Йому було важко говорити, а рухатися взагалі не міг. Як з’ясувалося, декілька днів тому він занедужав. Через погане самопочуття впав і вдарився спиною. Поліцейські спробували його підняти, однак через сильний біль будь-які спроби були марними. Щоб не нашкодити хворому ПОГи звернулися до польських медиків із мобільного пункту надання допомоги.

Спільними зусиллями чоловіка евакуювали з приміщення та помістили до карети швидкої.

Дідуся оглянули спеціалісти, провели необхідну діагностику та прийняли рішення доставити до обласної лікарні Запоріжжя для подальшої госпіталізації.

Сьогодні в умовах збройної агресії важлива будь-яка допомога. Тож велика вдячність волонтерам-парамедикам із Польщі за підтримку наших громадян.



Нагадаємо: Обстріляні школа, квартири та будинки мирного населення: на Запоріжжі поліція задокументувала воєнні злочини рашистів

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux