Портал в режимі тестування та наповнення
Степногірськ: як поліція евакуює місцевих жителів
Опубліковано 21 травня 2024 року о 11:48

З кожним днем ситуація у селищі погіршується. Ворог не припиняє бити артилерією, «градами», застосовує різної модифікації дрони, а зараз – почастішали ударами КАБами. Місцеві змучені й налякані, тож евакуація для них – найкращий спосіб зберегти власне життя.

Чи не щодня територія Степногірської ОТГ під прицілом росіян. Днями окупанти вдарили по селищу керованими авіаційними бомбами. Про наслідки влучань розповів начальник відділення поліції № 1 Василівського РУП Денис Дятлов: «Одна з них влучила у будівлю, в якій перебували люди, інша впала поряд. У результаті – троє поранених громадян, у приміщенні вщент зруйновані три поверхи, довкола пошкоджені багатоповерхівки».

Не менших збитків і страждань зазнають місцеві й після обстрілу з РСЗВ, танків або артилерії. Поліцейська евакуаційної групи Наталія Шишкова каже: «Люди вже настільки втомились від постійних ворожих атак, що зараз страх за власне життя переважає над страхом покинути домівку. Раніше ми вмовляли громадян на евакуацію, але в більшості випадків отримували відповідь типу «як же я поїду, в мене дім, город, тварини». Тепер же до нас люди самі звертаються по допомогу, бо розуміють, що задля їхньої ж безпеки буде краще виїхати до більш спокійних населених пунктів та зберегти своє життя».

Зміни в ситуації аргументує цифрами - від початку роботи поліцейської евакуаційної групи вдалося вивезти з прифронтового селища майже 200 осіб, серед них – люди похилого віку та маломобільні громадяни.

Вже понад рік команда поліцейських проводить евакуацію з пекла. Нещодавно із прифронтового Степногірська вивезли ще одну літню пару, яка довго не наважувалася на цей крок. З власних міркувань жінка не схотіла показувати обличчя, але поза камерою поділилася: «Дуже тут стомилися з чоловіком, хочемо тиші й спокою, хоча б на трошки. Дякуємо поліції, що змогли нам допомогти».

Шановні громадяни! Евакуація населення з прифронтових населених пунктів триває. Поліція Запорізької області закликає громадян не ризикувати життям та евакуюватися на безпечну територію. До поліцейських евакуаційних груп можна звернутися за номерами телефонів:

- для жителів Пологівського району – 050-272-72-76;

- для жителів Василівського району – 097-826-20-02.

Нагадаємо: Життя від обстрілу до обстрілу: поліцейські евакуювали зі Степногірська літню пару з домашніми улюбленцями (ВІДЕО)

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux