Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі запорізької поліції завершили досудове розслідування відносно посадовців МСЕК, які сприяли військовозобов’язаним в отриманні фіктивної інвалідності
Опубліковано 21 серпня 2024 року о 16:15

За неправомірну грошову винагороду троє фігурантів здійснювали вплив на військово-лікарську комісію щодо прийняття рішення про видачу відповідних фальсифікованих документів чоловікам призивного віку. За скоєне їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у березні цього року слідчі обласного главку поліції разом із оперативниками управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури викрили та задокументували корупційну діяльність посадовців МСЕК.

У межах досудового розслідування правоохоронці зібрали вичерпні докази того, що двоє посадовців за неправомірну грошову винагороду впливали на прийняття військово-лікарської комісією рішення щодо видачі військовозобов’язаним чоловікам документів про фіктивну інвалідність. Підшукував клієнтів та тримав з ними зв'язок родич однієї із зловмисниць, який виконував роль посередника. Вартість направлення на військово-лікарську комісію становила 300 доларів, а отримання потрібного висновку – 3500 доларів.

Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи та проживання учасників корупційної схеми. У результаті слідчих дій вилучили понад 2 600 000 гривень, 700 000 доларів та майже 9 500 євро. На вказані гроші було накладено арешт та за рішенням суду передано до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, для придбання військових облігацій для посилення обороноздатності України. Крім грошей за адресою посібника працівники поліції виявили та вилучили 2 кілограми психотропної речовини.

Дії фігурантів слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Їхньому посереднику додатково інкриміновано злочин, передбачений ч. 3 ст. 307 (Незаконне придбання та зберігання з метою збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux