Портал в режимі тестування та наповнення
Слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно керівника одного з поштових філій Запоріжжя
Опубліковано 31 жовтня 2022 року о 17:15

Пристрасть до азарттних ігор підштовхнула 28-річного чоловіка до привласнення понад 200 тисяч гривень корпоративних коштів. За скоєне фігуранту загрожує до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

27 жовтня слідчими відділу поліції №3 Запорізького райуправління під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури закінчено досудове розслідування відносно начальника пункту надання фінансових послуг філії одного з поштових відділень міста.

Слідством встановлено, що посадовець, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, досконало знав порядок надходження та перерахування грошових коштів при виконанні готівкових та безготівкових операцій у поштовому відділенні.

Набуті знання зловмисник використав для розробки власної злочинної схеми збагачення.

За допомогою свого телефону через відомчий застосунок фігурант вносив до касової системи неправдиві відомості про нібито надходження коштів від клієнтів для їх подальшого переказу. З метою конспірації він зазначав дані третіх осіб. Проте у платіжних реквізитах отримувача – свою банківську карту.

Таким чином під виглядом здійснення операцій сторонніми особами зловмисник перераховував на особистий рахунок в день від 12 до 44 тисяч гривень корпоративних коштів. Слідством доведено 7 епізодів його злочинної діяльності.

Загалом, з вересня по жовтень посадовець привласнив майже 200 800 гривень.

Більшу частину з набутих злочинним шляхом грошей, а саме - 183 тисячі гривень, правопорушник перерахував через мобільний додаток на рахунок однієї з букмекерських контор.

У якості речових доказів у фігуранта вилучено особистий мобільний телефон та отримано виписки про рух грошових коштів на його банківських рахунках.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: У Запоріжжі батько вбив сина: поліцейські розкрили особливо тяжкий злочин.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux