Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох учасників організованої злочинної групи, які налагодили наркобізнес у Запоріжжі
Опубліковано 04 вересня 2024 року о 16:20

Наркоділки збували заборонені речовини на території обласного центру за допомогою телеграм-каналу з алгоритмом чат-боту. Їхній дохід щотижня становив близько пів мільйона гривень. За скоєне обвинуваченим загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наприкінці березня цього року працівники відділення №1 (Заводський) Запорізького райуправління поліції припинили злочинну діяльність групи осіб, які через власний телеграм-канал розповсюджували наркотичні засоби та психотропні речовини.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці встановили ієрархічний розподіл обов’язків у злочинній групі. Організатором «бізнесу» виявився 39-річний запоріжанин, який адміністрував телеграм-канал, приймав замовлення, фасував «товар» та вів бухгалтерію. Двоє його посібників, 32-х років, розповсюджували «закладки» по місту. Зловмисники суворо дотримувались заходів конспірації - для своєї протизаконної діяльності спеціально орендували будинок. Замовлення вони приймали виключно через месенджер та пересувалися містом на непримітних автівках.

Працівники терпідрозділу поліції разом зі співробітниками управління карного розшуку, кінологами та за силової підтримки спецпризначенців КОРД провели обшуки за місцями мешкання та перебування фігурантів. У результаті заходів поліцейські виявили та вилучили більше 250 сліп-пакетів з майбутніми «закладками» та два пакети вагою понад 200 грамів з синтетичним наркотиком - Альфа-PVP, а також «чорну бухгалтерію», банківські картки, планшетні та мобільні пристрої, за допомогою яких здійснювалась діяльність нарко-каналу.

Наркоділків затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами експертних досліджень учасникам злочинного угруповання повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох фігурантів.

Досудове розслідування здійснювалось під процесуальним керівництвом Запорізької обласної та Вознесенівської окружної прокуратур.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux