Портал в режимі тестування та наповнення
Слідчі направили до суду обвинувальний акт відносно ділка, який організував виробництво психотропів
Опубліковано 12 вересня 2023 року о 16:55

«Прибуткову справу» налагодив 37-річний житель Запоріжжя. В орендованому приміщенні чоловік облаштував нароколабораторію, де з метою подальшого збуту виготовляв у особливо великих розмірах метамфетамін, амфетамін, метадон та 4-ММС. Для прикриття незаконної діяльності зловмисник оформив підприємництво з виробництва харчових продуктів.

Припинили наркобізнес працівники управління протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП НП України та відділу поліції № 2 Запорізького райуправління обласного главку поліції під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя.

Кіберполіцейські отримали інформацію, що підприємець замовляє доставку предметів специфічного спрямування, які можуть використовуватись для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та прекурсорів. Перевірку і документування його дій проводили в межах кримінального провадження.

13 червня правоохоронці провели санкціонований обшук в орендованому фігурантом складському приміщенні на території Вознесенівського району.

У результаті заходів поліцейські виявили докази наркобізнесу. Серед вилученого - лабораторне обладнання, посуд, ємності з рідкими речовинами та чорнові записи щодо протиправної діяльності.

Також у нарколабораторії правоохоронці виявили та вилучили вже готовий продукт виробництва - майже 3,7 кілограма речовини білого кольору, близько 1,7 кілограма кристалічної речовини чорного кольору та майже 0,5 кілограма кристалічної речовини білого кольору.

Вилучене направлено на експертизу до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Згідно з висновком, вилучені речові докази - це особливо небезпечна психотропна речовина «4-ММС», психотропна речовина «метамфетамін», наркотичний засіб «метадон», психотропна речовина «амфетамін».

Дії обвинуваченого кваліфіковано за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 1 ст. 317 - Організація та утримання місця для незаконного виробництва та виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин та особливо небезпечних психотропних речовин;

- ч. 1 ст. 313 - Незаконне придбання, зберігання обладнання з метою виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин та особливо небезпечних психотропних речовин;

- ч. 3 ст. 307 - Незаконне виготовлення, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин та особливо небезпечних психотропних речовин з метою збуту в особливо великих розмірах.

Слідчим відділу поліції № 1 Запорізького РУП обвинувальний акт спрямовано до суду для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.

Фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські викрили п’ятьох наркоторговців


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux