Портал в режимі тестування та наповнення
 «Скажи «ні» торгівлі дітьми!»: запорізькі поліцейські провели для маленьких переселенців профілактичний захід
Опубліковано 17 червня 2022 року о 15:34

В рамках проведення інформаційної кампанії щодо запобігання та протидії торгівлі дітьми, співробітники ювенальної превенції спільно із працівниками управління міграційної поліції провели для дітлахів пізнавальний профілактичний захід. Дітям та їх батькам розповіли про основні правила особистої поведінки, які дозволять їм убезпечити себе від рук дитячих зловмисників та ймовірних негативних наслідків.

З перших днів війни правоохоронці роблять все можливе, щоб кожна дитина почувалася у безпеці. Особлива увага приділяється дітям-переселенцям, які приїхали до Запоріжжя з тимчасово окупованих територій і населених пунктів, в яких ведуться активні бойові дії. Перебуваючи там, вони відчули страждання та жахи війни, тому наразі є дуже вразливими та довірливими, відкритими до людей. Саме цим і можуть скористатися злочинці, які мають на меті викрадення, торгівлю або ж вчинення інших протиправних дій відносно дітей.

Для того, щоб молодь була більш обізнаною у цій сфері, ювенальні поліцейські спільно із працівниками міграційної поліції області здійснили профілактично-роз’яснювальну роботу серед дітлахів молодшого та старшого віку, а також їх батьків.

Під час зустрічі поліцейські розповіли про основні форми торгівлі дітьми, які використовують злочинці, в тому числі в умовах війни. Саме тому, щоб не стати їх жертвою, необхідно бути обізнаним у цій сфері.

Правоохоронці акцентували увагу дітей на дотриманні безпечної поведінки з незнайомими людьми, важливості не погоджуватися на будь-які пропозиції, під якою б гарною обгорткою вони не підносилися.

А головне – обов’язково повідомляти про дані факти до правоохоронних органів  та не замовчувати їх.

Наприкінці заходу поліцейські роздали дітям тематичні браслети з надписом «Я не для продажу!», інформаційні листівки та буклети з більш детальною інформацією щодо протидії торгівлі дітьми.

Нагадаємо: З початку року мобільні групи поліції здійснили реагування на майже 700 повідомлень громадян про домашнє насильство  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux