Портал в режимі тестування та наповнення
Шанс на реабілітацію: поліцейські та благодійники евакуювали зі Степногірська самотнього маломобільного чоловіка
Опубліковано 06 листопада 2023 року о 16:00

Після серйозної травми ноги одинак міг піднятися тільки за допомогою милиць. Згодом він отримав ще травму руки та зовсім втратив здатність самостійно пересуватися, тому деякий час його доглядала сусідка. На прохання голови сільради допомогти чоловікові зголосилися волонтери. Разом із місцевим поліцейським офіцером громади його доправили до Дніпра, де після медобстеження буде вирішено питання щодо подальшого лікування. 

7 років тому 62-річний Валентин Васильович порався по господарству та зламав собі ногу. Коштів на лікування не було, а рідні, які б могли допомогти, його покинули. Вирішив чекати поки перелам загоїться сам по собі. Проте доля підкинула самотньому чоловікові ще одне випробування – після незначного полегшення він травмував руку. З кожним днем самопочуття тільки гіршало. Підтримала травмованого його сусідка. Час від часу жінка навідувалася, щоб допомогти.

Про скрутне становище степногірця дізналися місцеві жителі, потім – органи місцевої влади та поліцейські. Почали шукати благочинців, які б погодилися дати чоловікові шанс на порятунок. Була можливість відправити його на лікування до Німеччини, але через брак необхідних документів вона так і не реалізувалася. Через те, що своєчасно не мав змоги звернутися до лікарні, чоловік не отримав медичних довідок, які б підтверджували наявні діагнози. Крім того, він втратив паспорт громадянина України.

Ця історія не залишила байдужими волонтерів благодійного фонду «Восток SOS». Правоохоронці допомогли підготувати та відновити необхідні документи, а доброчинці знайшли тимчасовий прихисток, призначений для маломобільних людей. Валентинові Васильовичу зібрали речі та спільними зусиллями поліцейського офіцера Степногірської ОТГ і благодійників фонду евакуювали до шелтера в сусідню область. Отже вчора новоспечений переселенець зустрів свій 63-й день народження в безпеці, з надією та бажанням повернутися до Степногірська з гарним самопочуттям після перемоги.

Нагадаємо: «Головне, що ми вціліли»: поліцейські евакуювали зі Степногірська родину, яка більше року жила в підвалі

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux