Портал в режимі тестування та наповнення
«Реконструкція» майданчика на 780 тисяч гривень: запорізькі слідчі оголосили про підозру депутату однієї з міськрад Пологівського району та його поплічникам
Опубліковано 22 лютого 2023 року о 16:00

Під керівництвом посадовця троє зловмисників вносили неправдиві відомості до актів щодо обсягів та вартості фактично виконаних будівельних робіт

«Схему» розкрадання бюджетних коштів, її організатора та учасників викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР НПУ та слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом Пологівської окружної прокуратури. 

В ході проведення досудового розслідування правоохоронці встановили, що в серпні 2020 року виконавчим комітетом Оріхівської міської ради Запорізької області було розміщено оголошення про проведення відкритих торгів щодо реконструкції мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту.

Дізнавшись про вказане оголошення, депутат однієї з місцевих рад з метою заволодіння бюджетними коштами організував злочинну діяльність, до якої . залучив директора підконтрольної йому підрядної фірми, інженерів технічного та авторського нагляду за об’єктом будівництва.

Встановлено, що протягом 2020 – 2021 років під час здійснення будівельних робіт за об’єктом будівництва до актів приймання виконаних робіт зловмисниками вносилися завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних будівельних робіт. У звітних документах зазначався більший обсяг та вартість робіт, аніж ті, що були фактично виконані.

Депутат місцевої ради керував діями інших фігурантів, організовував складання і підписання актів приймання виконаних будівельних робіт за укладеним договором у посадових осіб виконавчого комітету міської ради. Водночас інженери авторського та технічного нагляду за об’єктом будівництва вчиняли пособницькі дії при заволодінні бюджетними коштами, направлені на усунення перешкод при вчиненні злочину, а також приховування злочину та його слідів.

За результатами проведення судової будівельно-технічної и та судової економічної експертиз встановлено, що вартість фактично невиконаних будівельних робіт за укладеним договором складає майже 780 тисяч гривень, які були перераховані на рахунки підрядної фірми.

21 лютого депутату місцевої ради, директору підрядної фірми та двом інженерам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux