Портал в режимі тестування та наповнення
Привласнив майно комунальних підприємств Мелітополя на суму понад 400 тисяч гривень: запорізькі слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно місцевого ділка
Опубліковано 11 листопада 2022 року о 12:50

Слідством доведено, що фігурант у складі організованої злочинної групи заради наживи співпрацював з колаборантами тимчасово окупованих територій. Вчиняв посібницькі дії щодо реалізації на підконтрольній Україні території майна, здобутого злочинним шляхом.

Викрили зловмисника на блокпосту при в’їзді до Запоріжжя 25 травня співробітники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР НПУ. У його сумці правоохоронці виявили картки на пальне комунальних підприємств, зокрема медичних закладів та тепломереж  окупованого російськими військовими Мелітополя.

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні цього року 43-річний житель Черкас, будучи обвинуваченим у скоєнні тяжкого злочину в кримінальному провадженні, досудове розслідування за яким закінчено та направлено в суд, не став очікувати вердикту правосуддя. Переховуючись від правоохоронних органів, він переїхав до тимчасово окупованого Мелітополя.

Там, працюючи на автозаправних станціях, чоловік вступив у злочинну змову з місцевими посадовцями-зрадниками щодо спільного розкрадання комунального майна. Користуючись нестачею автомобільного палива на мелітопольських заправках, члени організованої злочинної групи влаштували бізнес з перепродажу комунальних талонів на газ та бензин на неокупованій території України. Фігурант відповідав за їх реалізацію.

Наприкінці травня, отримавши ввірені йому картки на пальне, зловмисник саме прямував до Черкас, щоб їх збути, але був затриманий правоохоронцями. Під час огляду у нього вилучені талони на загальну суму понад 410000 гривень, мобільний телефон та блокнот з чорновими записами.

На підставі зібраної доказової бази Запорізьким районним судом фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та накладено арешт на вилучене майно.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 5 ст.191 (Привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в складі організованої злочинної групи) Кримінального кодексу України. 

9 листопада слідчими обласного главку поліції під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури досудове розслідування відносно обвинуваченого закінчено та скеровано до суду.

Згідно з санкцією інкримінованої статті КК України йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux