Портал в режимі тестування та наповнення
Про життєву філософію, стійкість та тверду віру в Перемогу оріхівського поліцейського Василя Заярського
Опубліковано 01 жовтня 2023 року о 10:00

«У будь-якій ситуації слід залишатись людиною», - стверджує керівник поліції Оріхова. Свої слова підтверджує щодня – активною громадською позицією, невтомною працею та безумовною відданістю справі

Підполковник Заярський не піддався оманливій ворожій пропаганді, покинув домівку в окупованій Розівці й очолив підрозділ поліції в нещадно обстрілюваному росіянами містечку, що за лічені кілометри від лінії фронту. Відтоді на його плечі лягла відповідальність за підпорядкований колектив та тих місцевих жителів, які ще залишаються під вогнем окупаційних військ.

«Щодня бачу нові руйнування. Працюють ворожа артилерія, РСЗВ, авіація, - розповідає поліцейський. - Вже звикли до цих руйнувань, але душа болить від того, що є загиблі й поранені. Ми надаємо допомогу постраждалим цивільним, евакуюємо до медичних закладів. Часу на роздуми немає - ти береш і виконуєш свою роботу».

На запитання, що тримає в Оріхові, Василь Заярський відповідає: «Мій обов’язок перед державою, мій колектив».

Підполковник поліції власним прикладом надихає побратимів, користується неабиякими авторитетом і повагою. І недивно, бо він першим мчить на місця влучань, пліч-о-пліч з підлеглими розбирає завали, документує воєнні злочини окупантів та дбає про правопорядок на обслуговуваній території. А ще – щиро переймається проблемами колективу і вміє підтримати бойовий дух хлопців.

Роботи оріхівським поліцейським завжди вистачає – щоразу гучно, та й злочинність нікуди не поділася. Тож працювати доводиться в умовах підвищеної небезпеки. Наприклад, під обстрілами розкривати вбивства, протидіяти незаконному обігу зброї, розбиратися із сімейними кривдниками.

Попри службове навантаження керівник відділення поліції знаходить час і для саморозвитку. Він не полишає займатися спортом в імпровізованому «спортзалі», а ще читає книжки. «На своє захоплення людина завжди може виділити час. Якихось півгодини - годину можна знайти!» - безапеляційно стверджує він. І доводить це власним прикладом.

Як і кожен свідомий українець, Василь Заярський мріє, щоб закінчилася війна. Всією душею прагне мирного життя, щоб якомога більше часу проводити з родиною. А поки що сумлінно й невтомно працює заради наближення Перемоги.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux