Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці контролюють дотримання протиепідемічних вимог
Опубліковано 22 жовтня 2021 року о 12:03

Спільні мобільні групи співробітників територіальних підрозділів поліції, представників Держпродспоживслужби, Управлінням Укртрансбезпеки, Управління патрульної поліції області здійснюють перевірку торговельних та розважальних закладів, транспорту та місць масового скупчення людей. 

Нагадаємо, що з 18 жовтня Запорізька область увійшла в «червону зону» епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Відповідно, у нашому регіоні діють посилені карантинні обмеження, яких повинні дотримуватися всі громадяни. Крім діючих обмежень, заборена робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, спортивних залів і фітнес-центрів. Обмеження не поширюються на заклади, у яких 100% працівників і відвідувачів, крім осіб до 18 років, які повністю щеплені від Сovid-19. Також з 21 жовтня жителі «червоної  зони» не можуть потрапити до інших регіонів міжрегіональним транспортом без документів про повний курс вакцинації, негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на Сovid-19.

Контроль за виконанням фізичними та юридичними особами діючих карантинних обмежень у складі спільних мобільних груп здійснюють працівники територіальних підрозділів поліції спільно з представниками Держпродспоживслужби, Управлінням Укртрансбезпеки, Управлінням патрульної поліції області. 

Працівники поліції у складі таких груп перевіряють дотримання протиепідемічних заходів як суб’єктами господарювання, перевізниками так  і громадянами.  

Щоденно більше 70 спільних мобільних груп, здійснюють перевірку торговельних та розважальних закладів, транспорту та місць масового скупчення людей.  

З 18 жовтня поліцейські перевірили вже близько 800 суб’єктів господарювання  та склали понад 650 адміністративних матеріалів за ст.44-3 (порушення  правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема,  за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм (ч.1 ст.44-3 КУпАП) працівники поліції склали близько 150 адміністративних протоколів та винесли більше 630 постанов на місці вчинення адміністративного правопорушення за перебування в громадських будівлях та транспорті під час карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту (ч.2 ст.44-3 КУпАП).  

Також, працівники вказаних мобільних груп перевіряють достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян, адже відомі випадки їх підробки. Наразі всі дані про вакцинацію громадян вже є в реєстрі, який також підключений до міжнародних баз. У разі виявлення підробленого сертифіката буде проводитися ретельна перевірка, винні особи притягатимуться до кримінальної відповідальності. 

Наразі в Україні встановлені непоодинокі випадки використання громадянами підроблених документів про здійснення вакцинації. Так, з початку року поліцією відкрито майже 800 кримінальних проваджень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів, довідок про вакцинацію від COVID-19, міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів. 

Правоохоронці звертаються до мешканців міста та області і закликають свідомо дотримуватись діючих карантинних обмежень, не користуватися послугами осіб, які реалізовують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-1! Повідомляйте про факти підробки сертифікатів на гарячу лінію кіберполіції 0 800 505 170 або за номером 102 Анонімність гарантується.  

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux