Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція застерігає громадян від шахрайської схеми з «грошовими виплатами»
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 17:38

Правоохоронці закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. 

За минулу добу зловмисники ввели в оману трьох жителів міста та шахрайським способом заволоділи їхніми грошовими коштами на загальну суму понад 140 тисяч гривень. За кожним фактом відкрито кримінальне провадження.

Так, 27 лютого до відділу поліції №3 Запорізького райуправління звернувся 53-річний житель Шевченківського району із повідомленням, що з його банківського рахунку зникло майже 45 тисяч гривень. Чоловік розповів поліцейським, що у відомій соціальній мережі побачив повідомлення щодо отримання грошової допомоги від держави. Він перейшов за вказаним посиланням, при авторизації в додатку "Приват24" - ввів пароль до нього та мобільний номер телефону, після чого виявив, що з картки зникли гроші.

Аналогічна ситуація сталася і з 53-річним місцевим мешканцем. Намагаючись оформити грошову допомогу від відомої міжнародної організації, потерпілий перейшов у телеграм-каналі за посиланням. Прочитавши умови оформлення виплати, ввів дані мобільного телефону та останні цифри банківської картки. Майже одразу чоловіку надійшло СМС-повідомлення про списання з його рахунку понад 16 тисяч гривень.

Також від дій шахраїв постраждала 51-річна мешканка Комунарського району. При спробі оформити одноразову державну виплату за посиланням у соціальній мережі жінка ввела логін, пароль та останні чотири цифри банківської картки, внаслідок чого з її кредитної та зарплатної карток було списано понад 82 тисячі гривень.

Нині поліцейські розшукують причетних до шахрайства у рамках відкритих кримінальних проваджень.

Правоохоронці закликають нікому не повідомляти за телефоном або в Інтернеті жодних відомостей про свої банківські картки. Переходячи за сумнівними посиланнями, ви «даруєте» зловмисникам свої персональні дані. В результаті цього шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Пам’ятайте, інформацію про справжні державні виплати та порядок їхнього отримання потрібно перевіряти лише з офіційних джерел!


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux