Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція за безпечне освітнє середовище: запорізькі поліцейські пройшли тренінг із формування культури безпеки дітей
Опубліковано 01 вересня 2023 року о 17:30

У заході взяли участь працівники ювенальної превенції та рятувальники ДСНС. Під час навчання 40 спеціалістів силових структур удосконалили знання щодо проведення занять школярів, зокрема на базі мобільних класів безпеки.

За ініціативи Представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF Ukraine) в Україні Міністерство внутрішніх справ впроваджує в закладах освіти всеукраїнський проєкт «класів безпеки». Його мета – вивчення школярами правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення дітей з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги тощо.

У більш безпечних регіонах такі «класи» будуть створюватися в школах стаціонарно. У прифронтових або деокупованих населених пунктах навчання дітей відбуватиметься у «мобільних класах безпеки» пересувного зразка – спеціальних мікроавтобусах. Вони будуть оснащені всім необхідним для навчання школярів заходам безпеки – належною інтерактивною технікою, зручними для навчання меблями, відповідними матеріалами та канцелярським приладдям.

Саме такі два автобуси одержать і наші фахівці з ювенальної поліції та ДСНС. Нещодавно вони пройшли навчання у Києві та отримали відповідні сертифікати тренерів. Під час занять спеціалісти засвоювали психологічні та педагогічні аспекти роботи зі школярами, опановували навички спілкування та взаємодії з дітьми.

У практичній частині тренінгу, враховуючи умови проживання в прифронтовому регіоні, ювенальні поліцейські Наталя Толбей і Олена Босенко поділилися власним досвідом щодо дій при евакуації дітей з небезпечних населених пунктів, які постійно обстрілюються ворогом, а також під час сигналів повітряної тривоги.

Щоб запобігти дитячому травматизму, зокрема в містах і селах, де точаться активні бойові дії, а в подальшому – й на деокупованих територіях, наші тренери будуть максимально залучені до освітнього процесу, щоб змалечку прищепити дітям розуміння безпеки. Тож вже наприкінці вересня фахівці отримають спеціальну техніку та з новими знаннями розпочнуть свою роботу.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux