Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили трьох жителів Запоріжжя у незаконному обігу наркотиків
Опубліковано 05 вересня 2022 року о 18:53

У них вилучили «PVP», канабіс елітних сортів «шишка», рослини та зерна коноплі. Наразі, одному зі зловмисників повідомлено про підозру у наркозлочині та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Остаточну правову кваліфікацію діям інших фігурантів буде надано за результатами експертних досліджень.  Тривають слідчі дії.

Запорізькі поліцейські  продовжують боротьбу з незаконним обігом наркотиків. Так, 3 вересня дільничні офіцери поліції відділ № 1 Запорізького районного управління під час відпрацювання території Вознесенівського району міста Запоріжжя, у лісосмузі біля вулиці Толстого помітили чоловіка, який поводив себе підозріло. Молодик навприсядки копав землю, постійно озирався, а при наближенні поліцейських – намагався втекти. Після невдалої спроби, він зізнався правоохоронцям, що має при собі «закладки» з забороненими до обігу речовинами.

На місце події прибула слідчо-оперативна група для фіксації обставин злочину. 

Під час поверхневої перевірки в сумці чоловіка правоохоронці виявили та вилучили 25 згортків, обмотаних ізоляційною стрічкою, а також мобільний телефон з геолокацією «схованок».

Згідно результатів проведених експертних досліджень, в них знаходилася психотропна речовина «PVP». За цінами «чорного ринку» їх вартість складає близько 20 тисяч гривень.

Фігуранта, раніше судимого за аналогічні злочини чоловіка, 1997 року народження, затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На теперішній час йому повідомлено про підозру у злочині, передбаченому ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без внесення застави.

Того ж дня, 3 вересня, працівники УБН в Запорізькій області ДБН Нацполіції України спільно зі слідчими  відділу  № 3 Запорізького РУП, під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури, на підставі ухвали Шевченківського районного суду, провели санкціонований обшук території домоволодіння за місцем мешкання 35-річного жителя міста Запоріжжя.

Слідчо-оперативні заходи проводились  в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили 150 грам висушеного наркотичного засобу «канабіс»  елітних сортів «шишка», а також саморобний пристрій для паління та електронні ваги.

Також, поліцейські викрили протиправну діяльність 53-річної мешканки Запоріжжя, яка займалася незаконним посівом кущів «конопель».

В рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, оперативники УБН в Запорізькій області ДБН НПУ та слідчі Запорізького РУП здійснили санкціонований обшук одного з приватних будинків у Дніпровському районі. Заходи проводилися на підставі ухвали Ленінського районного суду міста Запоріжжя під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури.

В ході обшуку поліцейські виявили три кущі нарковмісних рослин роду конопель з ознаками культивації та поливу, а також декілька зерен коноплі та 70 грам сухої наркоречовини (попередньо - «наркотичний засіб «канабіс» елітний сортів «шишки»).

Усе вилучене наркозілля направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, за результатами яких діям обох фігурантів буде надана остаточна правова кваліфікація.

Наразі, правоохоронці встановлюють канали надходження наркотичних засобів, а також інших осіб, причетних до злочинної діяльності.  

Досудові розслідування тривають. 

Запорізька поліція звертається до громадян з проханням  повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони. Телефон «гарячої лінії»: (061) 239-21-02, (061)239-20-01,            096-655-02-29 або «102».

Нагадаємо: На Запоріжжі поліцейські виявили та знищили плантації культивованих рослин коноплі.

Відділ комунікації поліції Запорізької області  

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux