Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Запоріжжя завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння землями державної власності
Опубліковано 08 лютого 2023 року о 16:00

Підприємець, два державних кадастрових реєстратори, та інженер-землевпорядник обманним шляхом заволоділи чотирма земельними ділянками загальною площею майже 90 соток.

Незаконну «схему» приватизації земельної ділянки державного підприємства та осіб, причетних до її заволодіння, викрили оперативники управління стратегічних розслідувань ДСР в Запорізькій області, слідчі Василівського райуправління поліції разом з працівниками слідчого управління обласної поліції.

Як з’ясували правоохоронці, у вересні 2021 року спільники, діючи в складі організованої групи, шляхом внесення недостовірних даних до автоматизованої системи Державного земельного кадастру про межі земельних ділянок заволоділи трьома земельними ділянками державної форми власності, які перебували у користуванні одного з державних лісо-мисливських господарств, та земельною ділянкою однієї з сільрад Кам’янсько-Дніпровського району (нині Василівського району) Запорізької області. Ринкова вартість ділянок складає 331 837 гривень.

На підставі отриманих у ході слідства матеріалів про причетність угруповання до незаконного заволодіння земельними ділянками державної власності чотирьом особам повідомлено про підозри в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 2 ст. 364 (Зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. За скоєне фігурантам загрожує ув’язнення на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Обвинувальний акт скеровано до Орджонікідзевського районного суду.

Нагадаємо: На Запоріжжі за земельні махінації судитимуть посадовицю

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux