Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Запоріжжя взяли участь у спеціальних навчаннях на випадок надзвичайної ситуації на ЗАЕС (ВІДЕО)
Опубліковано 29 червня 2023 року о 20:40

29 червня органи управління, правоохоронці та сили цивільного захисту відпрацювали алгоритм спільних дій, спрямованих на забезпечення готовності до захисту населення в умовах реальної загрози виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС.

 

Учасниками практичних занять стали співробітники поліції області, Національної гвардії, рятувальники, медики та працівники Червоного хреста. Навчання відбулись в умовах, максимально наближених до реальних.

Готовність до скоординованої роботи у разі виникнення надзвичайної ситуації перевірив Міністр внутрішніх справ України. Він наголосив на важливості злагоджених дій усіх представників силових відомств та відповідних профільних служб. «Попри те, що ворог поруч, ми розуміємо, що маємо бути готові до будь-яких його намірів. Ми вчасно прийдемо на допомогу, влада відреагує на будь-які виклики», – резюмував Ігор Клименко.

Відповідно до умов навчання, евакуація населення із зони можливого радіаційного забруднення здійснювалася автотранспортом. За планом, автобуси з людьми прибували на проміжний пункт евакуації, де розгорнуті санітарні блокпости та працівники ДСНС проводили деконтамінацію.

У пунктах реєстрації та надання психологічної, волонтерської допомоги у спеціально обладнаних наметах громадяни, які прибули із зони радіаційного забруднення, проходили санітарну обробку, перевдягались та отримували необхідну допомогу.

Правоохоронці у костюмах біологічного захисту та респіраторах здійснювали моніторинг радіаційної обстановки, а також забезпечили супровід евакуаційної колони до більш безпечної території.

Очільник обласної поліції Артем Кисько розповів: «У цьому заході наше основне завдання полягає в охороні громадського порядку безпосередньо в місцях перебування громадян – у пунктах прийому, проміжних пунктах і місцях розселення. Крім цього, ми слідкуємо за безпекою дорожнього руху, щоб попередити затори та забезпечити оперативні умови для евакуації громадян, які виїжджають самостійно».

Правоохоронці закликають громадян у разі надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС не панікувати і дослухатися до повідомлень органів влади та місцевого самоврядування.



Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux